Recepten voor tussendoortjes

Wafels met Maroilles Fauquet®

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 120 gr
  • 120 gr
  • 100 gr
  • 40 cl
  • 3
  • 1 theelepel
  • 1 snufje
  • 2 theelepel

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

Schil de aardappelen en rasp ze fijn met een fijnsnijder. Druk alle vocht uit de aardappelen.
Klop de eieren los in een kom, voeg de room, de suiker en het zout toe en daarna de bloem. Roer tot alle klontertjes weg zijn. Voeg de geraspte aardappelen toe en meng. Laat 2 uur rusten in de koelkast.
Snij de Maroilles Fauquet® in dunne schilfers. Zet het wafelijzer aan en vet dit in. Giet een beetje deeg op het wafelijzer, net genoeg om de holtes te vullen, bestrooi met maroillesschilfers en bedek met deeg. Sluit het wafelijzer en laat de wafels 3 minuten bakken aan elke kant.
Serveer twee wafels per persoon, bijvoorbeeld met een salade van rode lollo rossa en geraspte wortelen, op smaak gebracht met notenolie en bierazijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *