Recepten voor elke smaak!

Terrine van prei met Vieux Pané

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 2 unité(s)
  • 1 pincée(s)
  • 1 cuillère(s) à café
  • 1 cuillère(s) à soupe
  • 1 pincée(s)
  • 1 pincée(s)
  • 2 cuillère(s) à soupe
  • 2 unité(s)
  • 2 unité(s)
  • 12 unité(s)
  • 400 gramme(s)

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

Maak de preiwitten grondig schoon onder stromend water en stoom die dan, in hun geheel, gedurende zo’n 10 minuten. Laat ze afkoelen en rol ze dan in een doek om er voorzichtig het vocht uit te drukken zonder ze te beschadigen.

Snij de tomaten in plakjes. Snij de Vieux Pané in lange, dunne sneetjes.

Bekleed een cakevorm met plasticfolie en laat die ruimschoots overhangen. Leg een laag preiwitten op de bodem, bedek met sneetjes Vieux Pané, dan met tomatenschijfjes en opnieuw met Vieux Pané. Kruid met peper en zout en bestrooi met hele bieslooktakjes.

Herhaal de vorige lagen tot alle ingrediënten opgebruikt zijn en eindig met een laag preiwitten. Druk elke laag voorzichtig aan om de ingrediënten goed op hun plaats te houden.

Dek de terrine af met de plasticfolie en leg er een plankje en een gewicht (bijv. een conservenblik) bovenop. Zet 12 uur in de koelkast.

Maak de saus door alle ingrediënten te mixen.

Haal de terrine voorzichtig uit de vorm en snij ze voorzichtig in plakjes. Besprenkel met een scheutje saus van yoghurt en dille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *