Recepten voor elke smaak!

Tatin van kerstomaten en Caprice des Dieux®

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eenhe(i)d(en)
  • 1 rol(len)
  • 2 schaaltje(s)
  • 3 eetlepel(s)
  • 1 eetlepel(s)
  • 1 eetlepel(s)
  • 30 gram
  • 2 takje(s)
  • 2 eetlepel(s)

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6).

Spoel en droog de kerstomaten. Verwijder de steeltjes.

Verwarm de suiker met de honing tot het mengsel lichtbruin kleurt.

Voeg dan meteen de boter toe en meng krachtig.

Kruid met peper en zout, giet de karamel in een taartvorm.

Verdeel de karamel goed over de vorm, bestrooi met paprika en peper. Schik de kerstomaten op de karamel en leg ze, als er teveel zijn, op mekaar. Bestrooi met afgeriste tijmblaadjes en pijnboompitten.

Rol het bladerdeeg uit op de tomaten en vouw het deeg naar binnen tussen de vorm en de tomaten: deze moeten volledig met deeg bedekt zijn. Prik het deeg tenslotte enkele keren in met een vork.

Zet 1 uur in de oven… maar bedek het deeg halverwege de baktijd met bakpapier.

Neem uit de oven, wacht enkele minuten en haal uit de vorm. Leg één of twee schijfjes Caprice des Dieux® op de tatin en serveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *