Recepten voor elke smaak!

Stoemp met oesterzwammen en spruitjes, gegratineerd met Père Joseph®

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gr
  • 600 gr
  • 300 gr
  • 200 gr
  • 15 cl
  • 1

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

1) Doe de spruitjes en de in stukken gesneden aardappelen in een kookpot. Bedek met koud water en breng aan de kook. Reken ongeveer 15 min kooktijd.
2) Snij intussen de oesterzwammen in stukken. Verwarm de boter in een pan en bak de oesterzwammen op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
3) Rasp de Père Joseph® met de grove kant van de rasp en verwarm de ovengrill voor.
4) Giet de aardappelen en de spruitjes af en doe ze opnieuw in de kookpot (van het vuur). Voeg de melk toe en stamp alles zorgvuldig fijn. Doe er dan de oesterzwammen bij en breng op smaak met peper en zout.
5) Verdeel de stoemp over een ovenschaal, bestrooi met geraspte kaas en laat gratineren onder de grill.
6) Serveer warm bij worsten, geroosterd vlees, enz.

4 gedachten over “Stoemp met oesterzwammen en spruitjes, gegratineerd met Père Joseph®

  1. Hummm ga dit eens uitproberen dit ziet er wel lekker uit. Bedankt voor het recept

  2. Ik heb de lekkere winterse stoemp geserveerd met blinde vinken. De Père Joseph kaas gegratineerd maakt de stoemp heel origineel. Ik had wel moeite om de nogal smeuiige kaas te raspen, ‘k heb er tenslotte kleine stukjes overal opgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *