Ontdek de meest uiteenlopende recepten

Sint-jakobsvruchten met Saint Albray® op een bedje van spinazie

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram
  • 8
  • 300 gram
  • 80 gram
  • 30 gram
  • 25 centiliter(s)
  • 8

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

Was de spinazie grondig en blancheer ze dan gedurende 4 à 5 minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken, koel ze af onder stromend water en knijp ze uit tussen de handen.

Laat 30 g boter zachtjes smelten in een pannetje, voeg de bloem toe en meng met een houten lepel. Voeg geleidelijk de koude melk toe en breng aan de kook onder voortdurend roeren. Laat 2 minuten koken, kruid met peper en zout en een snuifje muskaatnoot. Zet de bechamelsaus aan de kant.

Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6). Smelt de resterende boter in een pan en bak de sint-jakobsvruchten 1 minuut aan elke kant. Zet aan de kant.

Verdeel de spinazie over 4 aparte ovenschoteltjes en overgiet met bechamelsaus. Leg de sint-jakobsvruchten in het midden en dek af met schijfjes Saint Albray® . Zet 8 minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *