Ontdek de meest uiteenlopende recepten

Seizoensgarnituur. De winter komt eraan!

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

De winter komt eraan!

vignette

En als we volgend weekend nu eens een flinke wandeling in de Hoge Venen zouden maken, samen met de kinderen en een paar vrienden? En bij thuiskomst lekker de haard aansteken en een grote kaasschotel op tafel toveren!

Hoe ziet de ideale kaasschotel eruit? Gebruik een schotel van zandsteen of porselein en presenteer daarop de kazen: een mooi stukje Chaumes®, een Rambol® met noten, een kwartje St Agur®, een stuk Chavroux® Peper en een smeuïge Caprice des Dieux®. Serveer daarbij enkele sneden volkorenbrood of brood met noten!

Wat kunnen we erbij serveren?

pola1

 
 
Bij de Caprice des Dieux® kun je al eens origineel uit de hoek komen met Taggiasche olijven die een intens fruitige smaak en een dominante toets van verse amandelen hebben.

Klassieker mag ook natuurlijk met wat noten en gedroogde pruimen en vijgen.

De Chaumes® van zijn kant laat zich best vergezellen door een kramiekbrood, een vruchtenmoes van verse peren met kaneel of kweepeergelei.

pola2

 
 

Net als alle andere schimmelkazen gaat de St Agur® goed samen met gedroogde of verse walnoten en een spinaziesalade met een vinaigrette op basis van hazelnotenolie.

De Chavroux® Peper zorgt dan weer voor een warm gevoel en een zuiders accent als je er wat pijnboompitten en zongedroogde tomaten bij serveert.

pola3

 
 

Rambol® met noten, veldsla en gekonfijte paprika’s zijn dan weer een perfecte combinatie die het contrast tussen de romige kaas en de knapperige stukjes noot accentueert!

pola4

 
 

Bij deze overheerlijke kaasschotel past een goede fles op eiken vaten gerijpte Chardonnay of een Leffe Triple met zijn fruitige aroma’s…

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *