Ontdek de meest uiteenlopende recepten

Rundvlees met bier en Maroilles Fauquet® in brickdeeg

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram
  • 25 centiliter(s)
  • 2 vel(len)
  • 120 gram
  • 10 centiliter(s)
  • 20 gram
  • 80 gram

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6). Giet het bier in een kleine pan en verwarm dit op een matig vuur tot ongeveer de helft ingekookt is. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
Snij de korst van de maroilles en snij de kaas in gelijke stukken. Leg een stukje kaas in het midden van een velletje brickdeeg, vouw de randen samen in de vorm van een buideltasje en zet die vast met 2 houten prikkers. Zet 7 à 8 minuten in de oven.
Kruid het rundvlees met peper en zout en schroei dit dicht op een hoog vuur, 1 minuut aan elke kant. Leg het vlees in een ovenschotel en laat 5 minuten voortgaren in de oven.
Deglaceer de pan intussen met de kalfsfond en laat dit tot de helft inkoken. Voeg dan het ingekookte bier toe. Warm dit op, zonder opnieuw aan de kook te brengen.
Snij het rundvlees in twee en leg op 2 warme borden met de kaasbrickjes. Giet de biersaus als een lint rond het vlees. Serveer met gebakken witloof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *