Ontdek de meest uiteenlopende recepten

Runderrolletje met Pavé à la Leffe® Bruin, mosterddip

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

packNa het receptje met St. Môret werd mij gevraagd om ook nog eentje te creëren met de (tamelijk nieuwe) abdijkaas Pavé à la Leffe. Nu kon ik kiezen voor Pavé à la Leffe Blond of voor Pavé à la Leffe Bruin. En zoals ik meer van het donkere bier houd, zo heb ik ook een – zij het lichte – lichte voorkeur voor de bruine kaassoort die iets meer doorsmaakt. Pavé à la Leffe is eigenlijk bijzonder geschikt om bij het aperitief geserveerd te worden, gewoon in blokjes gesneden. En dus wilde ik een aperitiefhapje creëren. Eentje om mee uit te pakken bij je gasten, maar toch eenvoudig genoeg om het snel te maken.

Opzet geslaagd? Ik dacht het wel.

Mijn man was – zoals gewoonlijk – proefkonijn en nog voor ik tot drie kon tellen, waren de drie rolletjes in zijn mond verdwenen en keek hij me – met smekende puppyogen – aan. Een blik die meer zegt dan woorden: “is er nog?”. Alles at hij op. Ook de andere rolletjes die niet op de foto staan… Of hij ook nog wat overliet voor mij? Oh jawel! Het bier. Mijn man drinkt geen alcohol. Nooit. En dus mocht ik in mijn eentje die fles soldaat maken. Je hoort me niet klagen.

Ingrediënten voor 8 personen

Voor de runderrolletjes:

  • 400 g rosbief
  • 1 pakje Pavé à la Leffe Bruin (200 g)
  • 4 pijpajuintjes
  • 2 wortels
  • 1 el mosterd
  • Een snufje suiker

Voor de mosterddip:

  • 2 el honing
  • 4 el (graan)mosterd
  • 1 dl arachide olie
  • Peper & zeezout
  • 1 tl kurkuma
  • 1 mespuntje komijnzaadpoeder
  • Het sap van 1 limoen

Bereiding:

Voor de runderrolletjes:

pola_recetteSnijd de Pavé à la Leffe Bruin, de pijpajuin en wortel in julienne (dunne staafjes) van 7 cm. Stop de rosbief even in de diepvries om het snijden te vergemakkelijken. Snijd dunne plakjes van de rosbief en kruid met peper, zeezout en bestrijk met mosterd en suiker. Leg ze op het werkblad en beleg met de julienne Pavé à la Leffe Bruin, wortel, pijpajuin. Rol de plakjes strak op en snijd ze in twee of drie.Snijd de Pavé à la Leffe Bruin, de pijpajuin en wortel in julienne (dunne staafjes) van 7 cm. Stop de rosbief even in de diepvries om het snijden te vergemakkelijken. Snijd dunne plakjes van de rosbief en kruid met peper, zeezout en bestrijk met mosterd en suiker. Leg ze op het werkblad en beleg met de julienne Pavé à la Leffe Bruin, wortel, pijpajuin. Rol de plakjes strak op en snijd ze in twee of drie.

Voor de mosterddip:

Meng de honing met mosterd, kurkuma, limoensap en mespunt komijnzaadpoeder. Kruid goed met peper en zeezout en monteer met arachideolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *