Recepten voor elke smaak!

Romige veloutésoep met Maroilles Fauquet®

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 30 gr
  • 1 snufje
  • 1 snufje
  • 1 eetlepel
  • 30 gr
  • 30 cl
  • 575 gr
  • 500 gr
  • 500 gr

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

Pel de uien en hak ze fijn. Smelt de boter in een kookpot, voeg de uien toe en laat ze 5 minuten slinken op een matig vuur. Roer af en toe (laat de uien niet bruin worden). Bestrooi met bloem en roer om, en overgiet daarna met 1,5 liter water. Breng aan de kook.
Schil intussen de aardappelen en snij ze in grote stukken. Doe die ook in de kookpot en kruid met peper en zout. Dek af en laat 30 minuten sudderen. Mix met een staafmixer tot een gladde, romige soep.
Voeg de room toe, samen met de in stukjes gesneden Maroilles Fauquet®. Zet het vuur op de laagste stand (laat de soep niet meer koken). Meng voorzichtig met een houten lepel, 2 tot 3 minuten, tot de maroilles helemaal gesmolten is.
Schep de soep in diepe borden en bestrooi met croutons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *