Recepten voor elke smaak!

Risotto met spek, ui en Chaumes®

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 80 g
  • 50 g
  • 250 g
  • 15 g
  • 1 l
  • 1
  • 3 el
  • 2
  • 200 g

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

  1. Versnipper de sjalotten. Snijd de Chaumes® in blokjes. Reinig de champignons en snijd de grootste in 2 of 4. De kleintjes mogen op hun geheel blijven.
  2. Bak de sjalotten, het spek en de champignons kort aan in een weinig olijfolie. Zet het vuur lager en voeg de rijst toe. Bak kort tot alles glazig is en blus met de witte wijn. Laat de wijn volledig verdampen.
  3. Voeg, pollepel per pollepel, de warme bouillon toe. Meng en wacht tot de bouillon volledig is opgenomen voor je de volgende lepel toevoegt. Doe zo verder tot de rijst zacht is. Dit duurt ca. 20 min afhankelijk van je soort risottorijst. Je zal waarschijnlijk niet alle bouillon nodig hebben.
  4. Meng nu de boter en de Chaumes® onder de rijst en meng tot alles gesmolten is. Kruid naar smaak met peper en een weinig zout (het spek en de kaas zijn al zout). Werk af met de kervelpluksels en serveer warm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *