Recepten voor elke smaak!

Normandische kalfskoteletten met Le Rustique®

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 1
  • 4
  • 600 gr
  • 2
  • 2
  • 5 cl
  • 2 eetlepels
  • 30 gr
  • 3 eetlepels
  • 2 eetlepels
  • 1 eetlepel

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

Was de aardappelen onder stromend water zonder ze te schillen en dep ze dan droog. Bak ze ongeveer 15 minuten in een pan met 2 eetlepels zonnebloemolie onder regelmatig roeren.
Kruid intussen de kalfskoteletten met peper en zout. Smelt de helft van de boter met de rest van de olie in een pan tot de boter begint te schuimen. Bak hier de kalfskoteletten in op een hoog vuur, 1 minuut aan elke kant. Bak ze dan nog 7 tot 8 minuten aan elke kant op een matig vuur.
Schil en ontpit de appelen en snij ze in kwartjes. Besprenkel ze met een citroen zodat ze niet verkleuren. Pel en snipper de sjalotten.
Houd de kalfskoteletten en de aardappelen warm. Doe de rest van de boter in de pan van de koteletten en bak hier de appelkwartjes in, 3 minuten aan elke kant. Hou ze opzij.
Stoof de sjalotten 2 minuten in de pan en blus ze dan met de cider. Voeg de verse room en de in blokjes gesneden camembert Le Rustique toe. Laat 3 tot 4 minuten sudderen op een zacht vuurtje tot de kaas goed gesmolten is en voeg dan de kruiden, zout en peper toe. Leg de kalfskoteletten terug in de saus en laat ze 2 minuten opwarmen.
Serveer de kalfskoteletten overgoten met saus, omringd door aardappelen en appelkwartjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *