I Love Cheese

Laatste recept

Gebakken brood met appel-venkeltartaar en Caprice des Dieux kaas

  • 20min
  • Budgetvriendelijk
Ontdekken
Bezig met laden
20 recepten gevonden

Quiche met raclettekaas Le Rustique z’n italiaans

Quiche met raclettekaas Le Rustique z’n italiaans een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Raclettekaas natuur Le Rustique 8 sneetjes
  • Rol kruimeldeeg 1
  • Grote tomaten (400g) 3
  • Pancetta 100 gr
  • Eieren 3
  • Light room 25 cl
  • Enkele blaadjes basilicum
  • Peper en zout
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Quiche met raclettekaas Le Rustique z’n italiaans

30 minuten

Tartiflette met Le Rustique Raclette, zoete aardappelen en chorizo

Tartiflette met Le Rustique Raclette, zoete aardappelen en chorizo een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Le Rustique Raclette Natuur 1 pakje (420g)
  • Chorizo (zacht of pikant, naar keuze) 300 g
  • Zoete aardappelen 600 g
  • Vastkokende aardappelen 600 g
  • Uien 2
  • Zoete witte wijn 15 cl
  • Room 15 cl
  • Olijfolie 1 eetlepel
  • Gedroogde oregano 1 afgestreken eetlepel
  • Peper
1. Kook de zoete aardappelen en gewone aardappelen met de schil er nog aan (je kunt ze stomen, koken in water of in de microgolfoven). Ze moeten wel een beetje stevig blijven.
2. Verwarm de oven voor op 210 °C (gasstand 7).
3. Hak de uien fijn en fruit ze op laag vuur in een braadpan met olie in.
4. Trek het vel van de chorizo en snij de worst in schijfjes. Doe ze in de braadpan, bestrooi met oregano en bak 5 min op matig vuur. Giet er de witte wijn bij en laat voor 1/3 inkoken op hoog vuur. Voeg de room toe, kruid met peper en neem van het vuur.
5. Schil de aardappelen (gewone en zoete), snij ze in halve schijfjes en doe ze in de braadpan. Roer goed.
6. Giet de bereiding in een grote ovenschaal en leg er de racletteplakjes op, twee per twee op elkaar (afhankelijk van de grootte van de schotel kun je een deel van de racletteplakjes in het midden van de schotel steken). Laat 15 min kleuren in de oven.
7. Dien warm op met een grote kom sla.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 841 Energie (kcal) 201 Vetten (g) 14 Verzadigde vetzuren (g) 7.7 Koolhydraten (g) 8.4 Suikers (g) 2 Voedingsvezels (g) 1.4 Eiwitten (g) 9.6 Zout (g) 0.59

Tartiflette met Le Rustique Raclette, zoete aardappelen en chorizo

30 minuten

Raclette Le Rustique met zoete aardappelen en tijm

Raclette Le Rustique met zoete aardappelen en tijm een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Middelgrote zoete aardappelen 6
  • Eetlepels olijfolie 6
  • Verse tijm
  • Peper & zout
  • Raclettekaas van Le Rustique 1 kg
  • Charcuterie : prosciutto, bacon, coppa, chorizo, gekookte ham...
  • Augurkjes
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Was de zoete aardappelen, dep ze droog en snij ze in de lengte in twee.
3. Leg ze op een vel bakpapier op de bakplaat, maak met de punt van een mes ruiten in het vruchtvlees, breng op smaak met peper, zout en verse tijm en besprenkel met olijfolie.
4. Schuif voor 45 minuten in de oven. Controleer met een mes of ze gaar zijn. Als je het er vlot in kunt steken, zijn ze klaar.
5. Maak je raclette klaar zoals je dat altijd doet, maar geef er de zoete aardappelen bij in plaats van gewone.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Raclette Le Rustique met zoete aardappelen en tijm

30 minuten

Crumble van butternut met raclettekaas van Le Rustique

Crumble van butternut met raclettekaas van Le Rustique een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Raclettekaas van Le Rustique 8 sneetjes
  • Het vruchtvlees van een geschilde butternutpompoen 800 g
  • Havervlokken 100 g
  • Bloem 100 g
  • Ongezouten boter 100 g
  • Ui 1
  • Teentjes knoflook 2
1. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes. Pel de knoflook en de ui en hak ze fijn.
2. Laat de boter smelten in een braadpan en fruit de ui enkele minuten op laag vuur. Doe er de knoflook bij, roer en voeg ook de pompoenblokjes toe. Breng op smaak met peper en laat ongeveer 10 minuten bakken. De pompoenblokjes moeten zacht zijn, maar mogen niet uit elkaar vallen. Giet er zo nodig wat water bij tijdens het koken.
3. Maak de crumble. Maak met je vingers een zanddeeg van de bloem, de havervlokken en de (in stukjes gesneden) boter.
4. Verdeel de helft van de pompoenblokjes over de bodem van een ovenschaal en bedek met de helft van de sneetjes raclettekaas van Le Rustique. Schep er de andere helft van de pompoen op, gevolgd door de rest van de kaas. Bedek met de crumble.
5. Schuif voor 20 min in een oven van 200 °C, tot de bovenkant van de crumble mooi goudgeel is.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Crumble van butternut met raclettekaas van Le Rustique

80 minuten