Bezig met laden
31 recepten gevonden
Kletskop met Chavroux en Chili Explosion
Charlin een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten- Chavroux nature 1
- Kletskoppen Jules Destooper 4
- Chili explosion kruiden ( Santa Maria)
Kletskop met Chavroux en Chili Explosion
10 minutenSoep van gele tomaten en zachte paprika, slagroom met Chavroux
Charlin een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten- gele tomaten 1 kg
- gele paprika's 0.5
- teentje knoflook 0.5
- ontkorst wit brood 1 snede
- olijfolie 5 cl
- peper en zout
- Chavroux ® piramide 1
- melk 100 g
- verse room 100 g
Soep van gele tomaten en zachte paprika, slagroom met Chavroux
60 minutenVlinders met Chavroux
Charlin een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten- Chavroux Natuur 2 potjes
- Passendale in block 60 gram
- Brood 4 grote tr
- Hamblokjes 100 gram
- Eieren 3
- Eetlepels gehakte peterselie 2
- Kerstomaten 4
- Worteltjes 4
- Plakjes komkommers en radijzen 8
- Bieslook 4 stengels
- Klontje boter 1
- Peper
2. Gril het brood goudbruin in de broodrooster. Rasp de Passendale met de grove kant van de rasp.
3. Meng de eieren en de Chavroux, doe er de geraspte Passendale bij, de ham en de gehakte peterselie. Kruid een beetje met peper, maar niet met zout.
4. Strijk de randen van 4 taartvormpjes lichtjes in met boter. Snij de geroosterde boterhammen op maat van de taartvormpjes (10 cm) en leg ze op de bodem. Verdeel er de kaasbereiding over. Laat in 20 min goudbruin bakken in de oven.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Vlinders met Chavroux
30 minutenHerfsttaartjes met Chavroux
Charlin een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten- roeryoghurt 1 eetlepel
- olijfolie 2 eetlepels
- citroensap 1
- eigeel 1
- walnoten 8
- honing 4 theelepels
- sjalotten 2
- sla van tarwe 200 gr
- peren 2
- Piramide Chavroux® 150 gr
- brickdeeg 6
- peper 1
Herfsttaartjes met Chavroux
10 minutenGlaasjes met Chavroux en tomatentartaar
Charlin een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten- Piramide Chavroux Natuur 50 g
- vloeibare room 20 gr
- tomaten 2
- augurken 2
- uien 1 unité(s)
- zwarte olijven zonder pit 10
- peterselie 1 eetlepel
- olijfolie
- zout
- peper
- rucola 100 gr
2. Ontvel en ontpit de tomaten, snij het vruchtvlees in blokjes en meng die onder de fijngehakte augurken en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
3. Laat eventjes marineren en schep dan in de glaasjes zonder het tomatensap.
4. Versier met een takje dille.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Glaasjes met Chavroux en tomatentartaar
30 minutenQuiche met spinazie en Chavroux
Charlin een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten- verse spinazie 500 gr
- boter 20 gr
- Chavroux Piramide Natuur 1
- oeuf(s) 3 unité(s)
- pâte brisée 1 unité(s)
- sel 1
- muskaatnoot 1
- peper 1
2. Smelt de boter in een pan, voeg de spinazie toe laat 8 minuten stoven. Laat de spinazie daarna afkoelen in een zeef om alle vocht te laten weglopen en hak hem grof.
3. Klop de eieren en de Chavroux op in een kom. Voeg de spinazie toe. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
4. Verdeel de vulling over het deeg en bak 30 minuten in de oven.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Quiche met spinazie en Chavroux
30 minutenQuenelles van Chavroux-mousse met rode vruchtencoulis
Charlin een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten- citroenmelisse 4
- citroenschil rasp 2 theelepels
- citroensap
- rodevruchten 300 gr
- Piramide Chavroux® 1
- meelsuiker 100 gr
- eigeel 1
Quenelles van Chavroux-mousse met rode vruchtencoulis
10 minutenPenne à la carbonara met Chavroux
Charlin een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten- room 2 eetlepels
- spekblokjes 300 gr
- penne 500 gr
- Chavroux Piramide Natuur 2
- zout
- peterselie 2 eetleepel
2. Giet de saus over de al dente gekookte penne, kruid met een draai van de pepermolen en platte peterselie.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Penne à la carbonara met Chavroux
30 minutenQuiche met Chavroux en spekblokjes
Charlin een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten- Piramide Chavroux Natuur 1
- kruimeldeeg 1
- spekblokjes 300 gr
- eieren 3
- melk 15 cl
- boter 20 gr
- zout
- poivre du moulin
Quiche met Chavroux en spekblokjes
30 minutenHapjes van gerookte zalm met Chavroux
Charlin een snack Budgetvriendelijk Ingrediënten- roeryoghurt 2 eetleepels
- citroensap
- dille 2 eetlepels
- palmharten 200 gr
- gele paprika's 2
- eikenbladsla 1
- Pyramide Chavroux Natuur 1
- gerookte zalm 4 sneetjes
- olijfolie
Hapjes van gerookte zalm met Chavroux
10 minutenPenne met kerstomaten, courgettes en Chavroux Nature
David Calvete een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten- Chavroux Nature 4 eetlepels
- Kerstomaten 800 4
- Kleine courgettes 2
- Penne 400 g
- Basilicum 1 bosje
- Knoflook 3 teentjes
- Olijfolie 8 eetlepels
- Zout en peper
2. Giet de resterende olijfolie in de pan en voeg de geperste knoflookteentjes toe. Sauteer gedurende 2 minuten op een zeer laag vuur. Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe en bak ze 10 minuten op matig vuur tot een saus.
3. Kook ondertussen de pasta “al dente” en hak de basilicum fijn.
4. Voeg de courgette en de basilicum toe aan de saus, breng op smaak en laat nog 30 sec. sudderen. Meng met de uitgelekte pasta en serveer een grote eetlepel Chavroux Nature op elk bord.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Penne met kerstomaten, courgettes en Chavroux Nature
25 minutenGeroosterde boterhammen met pesto en Chavroux
David Calvete een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten- Chavroux Nature
- Brood Enkele dikke sneden
- 2 grote handenvol verse kruiden naar keuze: basilicum, rucola, waterkers, spinaziescheuten, platte peterselie, radijsscheuten, enz. 50 g
- Geroosterde pijnboompitten 50 g
- Geraspte parmezaanse kaas 50 g
- Olijfolie 1 dl
- Knoflook (facultatief) 1 teentje
- Roze peper of chilivlokken
- Zout
2. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster (of in een koekenpan, bestrijk ze licht met olijfolie).
3. Bestrijk de sneetjes met pesto en Chavroux Nature en bestrooi ze vervolgens met een beetje roze peper of chilivlokken. Voeg nog wat geroosterde pijnboompitten toe als je die over hebt en geniet.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Geroosterde boterhammen met pesto en Chavroux
10 minutenGevulde zoete puntpaprika’s met Chavroux, quinoa en tomaten
Charlin een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten- Chavroux natuur 1
- Zoete puntpaprika's 2
- Quinoa (reeds gewassen ofwel dit tonen op beeld) 75 g
- Rundergehakt 300 g
- Tomaten 2
- Ui 1
- Paprikapoeder 1 eetlepel
- Pijnboompitten 3 eetlepels
- Munt 2 takjes
- Olijfolie 2 eetlepels
2. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Pel en snipper de ui.
4. Snijd de tomaten in vier, verwijder de pitjes en snijd in blokjes.
5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in 3 min. goudbruin.
6. Snijd de muntblaadjes fijn.
7. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. Voeg het gehakt en het paprikapoeder toe en bak in 3 min. gaar en rul.
8. Voeg van het vuur de tomaat en de helft van het kuipje Chavroux piramide natuur toe en laat iets afkoelen.
9. Roer 2/3 van de pijnboompitten en 2/3 van de muntblaadjes samen de quinoa door het gehakt.
10. Vul de zoete puntpaprika’s met het gehakt-quinoamengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal.
11. Bak de paprika’s in ca. 20 min. gaar.
12. Bestrooi met de achtergehouden pijnboompitten en munt en verkruimel er de rest van de Chavroux over.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 417
Energie (kcal) 100
Vetten (g) 5.1
Verzadigde vetzuren (g) 1.5
Koolhydraten (g) 5.5
Suikers (g) 2.2
Voedingsvezels (g) 1.6
Eiwitten (g) 6.7
Zout (g) 0.16
Gevulde zoete puntpaprika’s met Chavroux, quinoa en tomaten
10 minutenPompoenvelouté met stukjes kastanje en Chavroux
Charlin een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten- Piramide Chavroux Natuur 150 g
- kervel 2 theelepels
- zout 6 snufjes
- olijfolie 3 cl
- room 10 cl
- kastanjes 100 gr
- sjalotten 2 unité(s)
- pompoen 900 gr
- Piment d'Espelette
Pompoenvelouté met stukjes kastanje en Chavroux
10 minutenConchiglioni gevuld met Chavroux, zwarte olijven en gedroogde tomaten
Charlin een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten- Conchiglioni 250 g
- Chavroux Piramide 150 g
- Zwarte olijven 0.5 pot
- Gedroogde tomaten 0.5 pot
- Olijfolie 15 g
- Provençaalse kruiden ( rozemarijn, tijm ...) 5 g
- Zwate peper in poeder 3 g
2. Snij de Piramide in twee en vermeng elke helft met de ingrediënten in de kommetjes.
3. Kook de deegwaren in water. Giet ze af en spoel ze onder koud water.
4. Vul de helft van de deegwaren met de ene bereiding en de andere helft met de andere bereiding.
5. Leg ze op een bord en bestrooi met Provençaalse kruiden. Eet smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 162,4
Energie (kJ) 678,7
Vetten (g) 6,3
Verzadigde vetzuren (g) 2,0
Koolhydraten (g) 19,6
Suikers (g) 3,9
Voedingsvezels (g) 3,0
Eiwitten (g) 5,9
Zout (g) 0,3