I Love Cheese

Laatste recept

Gebakken brood met appel-venkeltartaar en Caprice des Dieux kaas

  • 20min
  • Budgetvriendelijk
Ontdekken
Bezig met laden
31 recepten gevonden

Kletskop met Chavroux en Chili Explosion

Kletskop met Chavroux en Chili Explosion een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Chavroux nature 1
  • Kletskoppen Jules Destooper 4
  • Chili explosion kruiden ( Santa Maria)
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kletskop met Chavroux en Chili Explosion

10 minuten

Soep van gele tomaten en zachte paprika, slagroom met Chavroux

Soep van gele tomaten en zachte paprika, slagroom met Chavroux een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • gele tomaten 1 kg
  • gele paprika's 0.5
  • teentje knoflook 0.5
  • ontkorst wit brood 1 snede
  • olijfolie 5 cl
  • peper en zout
  • Chavroux ® piramide 1
  • melk 100 g
  • verse room 100 g
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Soep van gele tomaten en zachte paprika, slagroom met Chavroux

60 minuten

Vlinders met Chavroux

Vlinders met Chavroux een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Chavroux Natuur 2 potjes
  • Passendale in block 60 gram
  • Brood 4 grote tr
  • Hamblokjes 100 gram
  • Eieren 3
  • Eetlepels gehakte peterselie 2
  • Kerstomaten 4
  • Worteltjes 4
  • Plakjes komkommers en radijzen 8
  • Bieslook 4 stengels
  • Klontje boter 1
  • Peper
1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2. Gril het brood goudbruin in de broodrooster. Rasp de Passendale met de grove kant van de rasp.
3. Meng de eieren en de Chavroux, doe er de geraspte Passendale bij, de ham en de gehakte peterselie. Kruid een beetje met peper, maar niet met zout.
4. Strijk de randen van 4 taartvormpjes lichtjes in met boter. Snij de geroosterde boterhammen op maat van de taartvormpjes (10 cm) en leg ze op de bodem. Verdeel er de kaasbereiding over. Laat in 20 min goudbruin bakken in de oven.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Vlinders met Chavroux

30 minuten

Herfsttaartjes met Chavroux

Herfsttaartjes met Chavroux een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • roeryoghurt 1 eetlepel
  • olijfolie 2 eetlepels
  • citroensap 1
  • eigeel 1
  • walnoten 8
  • honing 4 theelepels
  • sjalotten 2
  • sla van tarwe 200 gr
  • peren 2
  • Piramide Chavroux® 150 gr
  • brickdeeg 6
  • peper 1
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Herfsttaartjes met Chavroux

10 minuten

Glaasjes met Chavroux en tomatentartaar

Glaasjes met Chavroux en tomatentartaar een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Piramide Chavroux Natuur 50 g
  • vloeibare room 20 gr
  • tomaten 2
  • augurken 2
  • uien 1 unité(s)
  • zwarte olijven zonder pit 10
  • peterselie 1 eetlepel
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • rucola 100 gr
1. Prak de Chavroux met een vork en meng hem met de room tot een schuimig mengsel. Schep dit op de bodem van de glaasjes.
2. Ontvel en ontpit de tomaten, snij het vruchtvlees in blokjes en meng die onder de fijngehakte augurken en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
3. Laat eventjes marineren en schep dan in de glaasjes zonder het tomatensap.
4. Versier met een takje dille.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Glaasjes met Chavroux en tomatentartaar

30 minuten

Quiche met spinazie en Chavroux

Quiche met spinazie en Chavroux een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • verse spinazie 500 gr
  • boter 20 gr
  • Chavroux Piramide Natuur 1
  • oeuf(s) 3 unité(s)
  • pâte brisée 1 unité(s)
  • sel 1
  • muskaatnoot 1
  • peper 1
1. Bereid de spinazie.
2. Smelt de boter in een pan, voeg de spinazie toe laat 8 minuten stoven. Laat de spinazie daarna afkoelen in een zeef om alle vocht te laten weglopen en hak hem grof.
3. Klop de eieren en de Chavroux op in een kom. Voeg de spinazie toe. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
4. Verdeel de vulling over het deeg en bak 30 minuten in de oven.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Quiche met spinazie en Chavroux

30 minuten

Quenelles van Chavroux-mousse met rode vruchtencoulis

Quenelles van Chavroux-mousse met rode vruchtencoulis een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • citroenmelisse 4
  • citroenschil rasp 2 theelepels
  • citroensap
  • rodevruchten 300 gr
  • Piramide Chavroux® 1
  • meelsuiker 100 gr
  • eigeel 1
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Quenelles van Chavroux-mousse met rode vruchtencoulis

10 minuten

Penne à la carbonara met Chavroux

Penne à la carbonara met Chavroux een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • room 2 eetlepels
  • spekblokjes 300 gr
  • penne 500 gr
  • Chavroux Piramide Natuur 2
  • zout
  • peterselie 2 eetleepel
1. Bak 300 g spekblokjes op een matig vuur, voeg 2 piramides Chavroux en 2 eetlepels verse room toe en meng alles voorzichtig op het vuur tot een romige saus.
2. Giet de saus over de al dente gekookte penne, kruid met een draai van de pepermolen en platte peterselie.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Penne à la carbonara met Chavroux

30 minuten

Quiche met Chavroux en spekblokjes

Quiche met Chavroux en spekblokjes een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Piramide Chavroux Natuur 1
  • kruimeldeeg 1
  • spekblokjes 300 gr
  • eieren 3
  • melk 15 cl
  • boter 20 gr
  • zout
  • poivre du moulin
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Quiche met Chavroux en spekblokjes

30 minuten

Hapjes van gerookte zalm met Chavroux

Hapjes van gerookte zalm met Chavroux een snack Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • roeryoghurt 2 eetleepels
  • citroensap
  • dille 2 eetlepels
  • palmharten 200 gr
  • gele paprika's 2
  • eikenbladsla 1
  • Pyramide Chavroux Natuur 1
  • gerookte zalm 4 sneetjes
  • olijfolie
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Hapjes van gerookte zalm met Chavroux

10 minuten

Penne met kerstomaten, courgettes en Chavroux Nature

Penne met kerstomaten, courgettes en Chavroux Nature een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Chavroux Nature 4 eetlepels
  • Kerstomaten 800 4
  • Kleine courgettes 2
  • Penne 400 g
  • Basilicum 1 bosje
  • Knoflook 3 teentjes
  • Olijfolie 8 eetlepels
  • Zout en peper
1. Verwarm een grote kookpot met gezouten water voor de pasta. Snijd de courgettes in kleine blokjes en bak ze snel op een hoog vuur in een grote koekenpan of wok met 2 eetlepels olijfolie (ze moeten knapperig blijven). Breng op smaak met peper en zout en haal ze uit de pan met een schuimspaan.
2. Giet de resterende olijfolie in de pan en voeg de geperste knoflookteentjes toe. Sauteer gedurende 2 minuten op een zeer laag vuur. Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe en bak ze 10 minuten op matig vuur tot een saus.
3. Kook ondertussen de pasta “al dente” en hak de basilicum fijn.
4. Voeg de courgette en de basilicum toe aan de saus, breng op smaak en laat nog 30 sec. sudderen. Meng met de uitgelekte pasta en serveer een grote eetlepel Chavroux Nature op elk bord.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Penne met kerstomaten, courgettes en Chavroux Nature

25 minuten

Geroosterde boterhammen met pesto en Chavroux

Geroosterde boterhammen met pesto en Chavroux een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Chavroux Nature
  • Brood Enkele dikke sneden
  • 2 grote handenvol verse kruiden naar keuze: basilicum, rucola, waterkers, spinaziescheuten, platte peterselie, radijsscheuten, enz. 50 g
  • Geroosterde pijnboompitten 50 g
  • Geraspte parmezaanse kaas 50 g
  • Olijfolie 1 dl
  • Knoflook (facultatief) 1 teentje
  • Roze peper of chilivlokken
  • Zout
1. Doe de kruiden, pijnboompitten en de olijfolie in de kom van de hakmolen. Voeg zo nodig het geperste teentje knoflook toe en mix tot een homogene massa, meer of minder gemalen, afhankelijk van uw smaak. Giet in een kom, voeg de geraspte parmezaan toe en breng op smaak.
2. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster (of in een koekenpan, bestrijk ze licht met olijfolie).
3. Bestrijk de sneetjes met pesto en Chavroux Nature en bestrooi ze vervolgens met een beetje roze peper of chilivlokken. Voeg nog wat geroosterde pijnboompitten toe als je die over hebt en geniet.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Geroosterde boterhammen met pesto en Chavroux

10 minuten

Gevulde zoete puntpaprika’s met Chavroux, quinoa en tomaten

Gevulde zoete puntpaprika’s met Chavroux, quinoa en tomaten een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Chavroux natuur 1
  • Zoete puntpaprika's 2
  • Quinoa (reeds gewassen ofwel dit tonen op beeld) 75 g
  • Rundergehakt 300 g
  • Tomaten 2
  • Ui 1
  • Paprikapoeder 1 eetlepel
  • Pijnboompitten 3 eetlepels
  • Munt 2 takjes
  • Olijfolie 2 eetlepels
1. Verwarm de oven op 190°C.
2. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Pel en snipper de ui.
4. Snijd de tomaten in vier, verwijder de pitjes en snijd in blokjes.
5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in 3 min. goudbruin.
6. Snijd de muntblaadjes fijn.
7. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. Voeg het gehakt en het paprikapoeder toe en bak in 3 min. gaar en rul.
8. Voeg van het vuur de tomaat en de helft van het kuipje Chavroux piramide natuur toe en laat iets afkoelen.
9. Roer 2/3 van de pijnboompitten en 2/3 van de muntblaadjes samen de quinoa door het gehakt.
10. Vul de zoete puntpaprika’s met het gehakt-quinoamengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal.
11. Bak de paprika’s in ca. 20 min. gaar.
12. Bestrooi met de achtergehouden pijnboompitten en munt en verkruimel er de rest van de Chavroux over.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 417 Energie (kcal) 100 Vetten (g) 5.1 Verzadigde vetzuren (g) 1.5 Koolhydraten (g) 5.5 Suikers (g) 2.2 Voedingsvezels (g) 1.6 Eiwitten (g) 6.7 Zout (g) 0.16

Gevulde zoete puntpaprika’s met Chavroux, quinoa en tomaten

10 minuten

Pompoenvelouté met stukjes kastanje en Chavroux

Pompoenvelouté met stukjes kastanje en Chavroux een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Piramide Chavroux Natuur 150 g
  • kervel 2 theelepels
  • zout 6 snufjes
  • olijfolie 3 cl
  • room 10 cl
  • kastanjes 100 gr
  • sjalotten 2 unité(s)
  • pompoen 900 gr
  • Piment d'Espelette
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Pompoenvelouté met stukjes kastanje en Chavroux

10 minuten

Conchiglioni gevuld met Chavroux, zwarte olijven en gedroogde tomaten

Conchiglioni gevuld met Chavroux, zwarte olijven en gedroogde tomaten een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Conchiglioni 250 g
  • Chavroux Piramide 150 g
  • Zwarte olijven 0.5 pot
  • Gedroogde tomaten 0.5 pot
  • Olijfolie 15 g
  • Provençaalse kruiden ( rozemarijn, tijm ...) 5 g
  • Zwate peper in poeder 3 g
1. Snij de olijven en gedroogde tomaten in kleine stukjes en doe ze elk apart in een kommetje.
2. Snij de Piramide in twee en vermeng elke helft met de ingrediënten in de kommetjes.
3. Kook de deegwaren in water. Giet ze af en spoel ze onder koud water.
4. Vul de helft van de deegwaren met de ene bereiding en de andere helft met de andere bereiding.
5. Leg ze op een bord en bestrooi met Provençaalse kruiden. Eet smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 162,4 Energie (kJ) 678,7 Vetten (g) 6,3 Verzadigde vetzuren (g) 2,0 Koolhydraten (g) 19,6 Suikers (g) 3,9 Voedingsvezels (g) 3,0 Eiwitten (g) 5,9 Zout (g) 0,3

Conchiglioni gevuld met Chavroux, zwarte olijven en gedroogde tomaten

30 minuten