I Love Cheese

Laatste recept

Cheesecake met noten, tomaten en Chavroux

  • 20min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
4 recepten gevonden

Fijne taart met wintergroenten

Fijne taart met wintergroenten een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • St Môret 150 g
  • Heel zachte boter 100 g
  • Bloem 250 g
  • Zout 1 flinke snuif
  • St Môret 100 g
  • Blauwschimmelkaas 50 g
  • Rode ui 1
  • Tijm 2 tl
  • Rauwe bieten 2 kleine
  • Zoete aardappel 1 kleine
  • Pastinaak 1
  • Eigeel 1
  • Zout en peper
1. Maak eerst het deeg: vermeng de boter, de St Môret en het zout.
Doe er de bloem bij en maak een bol van het deeg. Leg het 1 uur in de koelkast.
2. Rol het deeg uit op een bakplaat beleed met bakpapier.
3. Pel de ui, hak fijn en vermeng met de St Môret, de blauwschimmelkaas en de helft van de tijm. Breng op smaak met zout en peper. Strijk deze bereiding uit over de taartbodem maar laat een rand van 5 cm.
4. Snij alle groenten in dunne schijfjes en leg die in cirkels op het deeg. Bestrooi met de rest van de tijm. Strijk de deegranden in met losgeklopt eigeel.
5. Zet 45 minuten in een oven van 180 °C. Dien op met een groene sla met walnoten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Fijne taart met wintergroenten

30 minuten

Croque met St Môret Bio choco en peer

Croque met St Môret Bio choco en peer een snack Economisch Ingrediënten
  • Sneetjes brood ( naar keuze ) 8
  • Klontje boter
  • Chocolade 150 g
  • Hazelnoot 50 g
  • St Môret Bio 1 Vlootje
  • Snufje zout
  • Peer 1
1. Rooster de hazelnoten even in een droge pan en hak ze daarna fijn met je mes of met een kleine keukenrobot.
2. Doe de St Môret Bio in een glazen kom samen met de chocolade. Kruid met een klein snufje zout. Zet 2 minuten in de microgolfoven. Haal de kom er uit meng met een spatel alles onder mekaar. Voeg de hazelnoot toe. Giet in een leuk potje en laat opstijven in de koelkast.
3. Snijd met een mandoline of met een scherp mes dunne plakjes van de peer.
4. Neem telkens 2 boterhammen. Smeer ze in met de choco en leg er de plakjes peer tussen.
5. Smelt een klontje boter in een grote pan. Bak de croque krokant langs beide kanten en serveer.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Croque met St Môret Bio choco en peer

30 minuten

Bladerdeeghapjes met St Môret Bio, spinazie en artisjokken.

Bladerdeeghapjes met St Môret Bio, spinazie en artisjokken. een aperitief Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Diepvriesspinazie, ontdooid 230 g
  • Artisjokharten op olie, uitgelekt & grof gesneden 160 g
  • St Môret Bio 100 g
  • Zure room 60 g
  • Geraspte mozzarella, plus wat extra voor de afwerking 150 g
  • Geraspte parmezaan 50 g
  • Peper, zout
  • Bladerdeeg 1 Rol
1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een mini-muffinplaat in.
2. Meng de spinazie met de artisjok, de St Môret Bio, de zure room, de mozzarella en de parmezaan. Kruid met flink wat peper en een beetje zout.
3. Rol je bladerdeeg uit tot een rechthoek en snijd er 24 vierkantjes uit.
4. Druk ze in de muffinplaat, zodat ze een kommetje vormen en schep er ongeveer 1 eetlepel vulling in. Strooi er nog wat geraspte mozzarella over en zet 15-20 minuten in de oven.
5. Haal uit de oven en eet warm, lauw of koud. Dat is naar keuze!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bladerdeeghapjes met St Môret Bio, spinazie en artisjokken.

30 minuten

Aperitiefmuffins met St Môret Bio

Aperitiefmuffins met St Môret Bio een aperitief Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Vlootje St Môret 1
  • Eieren 6
  • Eetlepel gehakte rozemarijn 0.5
  • Knolselder 120 g
  • Peper en zout
  • Sneetjes gerookt spek 3
  • Klontje boter 1
  • Eetlepels walnoot 2
1. Verwarm de oven op 180 graden
2. Schil de knolselder. Snijd de knolselder in plakjes en daarna in fijne blokjes.
3. Snijd het gerookte spek in fijne blokjes en hak de walnoten.
4. Smelt een klont boter in een kleine pan. Bak het spek samen met de knolselder. Kruid met peper en een klein snufje zout. Voeg de rozemarijn toe en laat op het gemak bakken tot wanneer de knolselder gaar is. Voeg de St Môret Bio toe en laat die nog even meegaren.
5. Kluts de eieren in een grote kom. Voeg het knolseldermengsel toe samen met de walnoten.
6. Giet de vulling in de kleine vormpjes en plaats ongeveer een 15 minuten in de oven."
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Aperitiefmuffins met St Môret Bio

30 minuten