I Love Cheese

Laatste recept

Gebakken brood met appel-venkeltartaar en Caprice des Dieux kaas

  • 20min
  • Budgetvriendelijk
Ontdekken
Bezig met laden
3 recepten gevonden

Hartige wafels met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden

Hartige wafels met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden 1 vlootje
  • Kerstomaatjes 5
  • Zilveruitjes op azijn 10
  • Sprietjes bieslook 2
  • Olijfolie 1 straaltje
  • Ei 1
  • Bloem 125 g
  • Bakpoeder 0,5 theelepel
  • Boter 15 g
  • Melk 7,5 cl
  • Bier 7,5 cl
1. Laat de boter smelten.
2. Doe de bloem, het bakpoeder en een flinke snuif zout in een kom.
3. Voeg het ei, de boter, de melk en het bier toe.
4. Klop met een garde tot een glad beslag.
5. Laat het beslag minstens 2 uur rusten.
6. Giet het in een wafelijzer, bak en laat de wafels afkoelen.
7. Snij elke wafel in een vierkant met 4 holtes. Neem voorzichtig een 'wand' tussen 2 holtes weg en leg daar een Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden in. Vul een ander vakje met een kerstomaatje en het laatste met een zilveruitje.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Hartige wafels met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden

30 minuten

Puntzakje van filodeeg met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden

Puntzakje van filodeeg met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden 1 vlootje
  • Vellen filodeeg 3
  • Gesmolten boter 15 g
  • Venkel 0,25
  • Komkommer 0,25
  • Pijnboompitten 1 theelepel
  • Citroen 0,5
  • Peper 1 draai aan de molen
1. Snij de vellen filodeeg in 4. Snij elk driehoekje nog eens door om driehoekjes met een hoogte van 7 cm te krijgen.
2. Bestrijk met boter en rol op tot een puntzakje. Steek er aluminiumfolie in om ze mooi in vorm te houden.
3. Leg de puntzakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. De naad ligt naar onder.
4. Schuif ze voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
5. Snij de venkel en komkommer ondertussen in heel kleine blokjes. Vermeng, doe er de pijnboompitten bij en breng op smaak met peper en een straaltje citroensap.
6. Vul de puntzakjes vlak voor het serveren met de groenten en leg er tot slot een Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Puntzakje van filodeeg met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden

30 minuten

IJskoud tomatenhapje met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden

IJskoud tomatenhapje met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden 1 vlootje
  • Tomatenpassata 200 g
  • Komkommer 0,25
  • Gelatineblaadjes 4 g
  • Espelettepeper 1 snuifje
1. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
2. Verwarm de tomatenpassata ondertussen op matig vuur. Breng op smaak met Espelettepeper.
3. Laat de gelatineblaadjes uitlekken en voeg ze toe aan de passata. Roer tot ze volledig zijn gesmolten.
4. Giet dit mengsel in individuele, rechthoekige vormpjes.
5. Zet 2 uur in de koelkast en dan nog 30 minuten in de diepvriezer. Haal uit de vorm.
6. Snij in blokjes en leg op elk blokje een Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden.
7. Snij voor elk blokje een plakje komkommer. Prik de plakjes op een prikkertje en steek dat tot slot in het duo van Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden en passata.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

IJskoud tomatenhapje met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden

25 minuten