I Love Cheese

Laatste recept

Gebakken brood met appel-venkeltartaar en Caprice des Dieux kaas

  • 20min
  • Budgetvriendelijk
Ontdekken
Bezig met laden
20 recepten gevonden

Aperitiefbrood met raclettekaas van Le Rustique

Aperitiefbrood met raclettekaas van Le Rustique een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • dik, rond brood 500 500 g
  • raclettekaas van Le Rustique 10 sneetjes
  • rode ui 1 kleine
  • verse tijm of oregano 4 of 5 takjes
  • olijfolie 1 eetlepel
  • peper
1. Maak met een broodmes ruitvormige inkepingen in het brood. Let wel op dat de zo gemaakte stukken onderaan goed vast blijven zitten (snij het brood dus niet in sneetjes!).
2. Snij elk plakje raclettekaas in twee. Pel en snipper de rode ui.
3. Steek de sneetjes raclettekaas van Le Rustique en de ui in de gleuven van het brood. Bestrooi met oregano of tijm, kruid met peper en besprenkel tot slot met olijfolie (gebruik eventueel een keukenkwastje).
4. Wikkel het brood in bakpapier en schuif voor 15 minuten in een oven van 180 °C, of tot de kaas goed is gesmolten.
5. Serveer warm en laat je gasten zachtjes trekken aan de stukjes brood met kaas.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Aperitiefbrood met raclettekaas van Le Rustique

30 minuten

Aardappelen gevuld met raclettekaas van Le Rustique en pancetta

Aardappelen gevuld met raclettekaas van Le Rustique en pancetta een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Aardappelen 4 grote
  • Raclettekaas van Le Rustique 8 sneetjes
  • Pancetta 4 sneetjes
  • Bieslook een half bosje
  • Zout en peper
1. Kook de aardappelen in water, met de schil eraan.
2. Verwarm je oven voor op 180 °C.
3. Hak de raclettekaas van Le Rustique en de pancetta in grove stukken en knip de bieslook fijn.
4. Snijd de aardappelen overlangs in twee en hol ze voor ¾ uit. Prak het aardappelkruim met een vork en vermeng met de raclettekaas van Le Rustique en de pancetta. Breng op smaak met zout en peper.
5. Vul de aardappelen met dit mengsel.
6. Schuif voor 20 minuten in de oven en dien warm op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Aardappelen gevuld met raclettekaas van Le Rustique en pancetta

30 minuten

Penne met pancetta en raclettekaas Le Rustique- Saus

Penne met pancetta en raclettekaas Le Rustique- Saus een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Raclette classique Le Rustique-kaas 5 sneetjes
  • penne 400 g
  • sjalotten 2
  • droge witte wijn 20 cl
  • pancetta 8 sneetjes
  • olijfolie 1 eetlepel
  • zout & pepper
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Penne met pancetta en raclettekaas Le Rustique- Saus

30 minuten

Gratin van prei met raclettekaas Le Rustique

Gratin van prei met raclettekaas Le Rustique een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Boter 10 g
  • Bloem 15 gram
  • Melk 25 centiliter
  • Raclettekaas Natuur Le Rustique 8 sneetje(s)
  • Prei 1 kilo(s)
1. Stoom de prei gedurende 20 minuten.
2. Voor de bechamel: smelt de boter, voeg de bloem toe en meng die goed onder de boter, overgiet dan met melk.
3. Voor de gratin, leg de prei in de ovenschotel en overgiet met bechamelsaus.Werk de gratin af met schijfjes raclette Le Rustique. Zet 20 minuten in de oven op 200°C.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gratin van prei met raclettekaas Le Rustique

60 minuten

Gratin dauphinois met raclettekaas Le Rustique

Gratin dauphinois met raclettekaas Le Rustique een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Aardappelen 1 kg
  • Raclettekaas Natuur Le Rustique® 8 sneejtes
  • Boter 25 gr
  • Melk 50 cl
  • Verse room 25 cl
  • Knoflookteentje 1
  • Muskaatnoot 1 snufje
  • Zout 1 snufje
  • Peper 1 snufje
1. Breng de melk aan de kook. Voeg de boter toe. Rasp de muskaatnoot. Kruid. Voeg de aardappelschijfjes toe.
2. Kook verder op een zacht vuur, ongeveer 10 minuten. Let goed op dat de melk niet overkookt. De aardappelen zijn gaar als ze zacht zijn. Zet de aardappelen en de melksaus aan de kant.
3. Voeg de verse room toe onder voortdurend roeren.
4. Snij het knoflookteentje doormidden en verwijder de kiem. Wrijf de bodem van een ovenschaal in met een half knoflookteentje en hak de rest fijn.
5. Leg de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal. Giet de melk-roomsaus over de aardappelen. Zet 40 minuten in de oven op 180°C.
6. Verdeel de raclettekaas Le Rustique over de gratin en laat nog een tiental minuten bakken.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gratin dauphinois met raclettekaas Le Rustique

30 minuten

Bladerdeeghapjes met raclettekaas Le Rustique en champignons

Bladerdeeghapjes met raclettekaas Le Rustique en champignons een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Raclettekaas natuur Le Rustique 8 sneetjes
  • Grisonvlees 6 plakjes
  • Rol bladerdeeg 1
  • Parijse champignons 125 g
  • Ei 1
  • Olie 1 eetlepel
  • Een scheutje citroensap
  • Een takje verse rozemarijn
  • Peper en zout
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bladerdeeghapjes met raclettekaas Le Rustique en champignons

30 minuten

Taart zonder bakvorm met tomaten en raclettekaas Le Rustique, geparfumeerd met oregano

Taart zonder bakvorm met tomaten en raclettekaas Le Rustique, geparfumeerd met oregano een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Le Rustique-raclettekaas 5 sneetjes
  • Bladerdeeg 1
  • Tomaten 300 g
  • Gedroogde oregano 1 eetlepel
  • Fijne mosterd 1 eetlepel
  • Olijfolie
  • Zout & pepper
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Taart zonder bakvorm met tomaten en raclettekaas Le Rustique, geparfumeerd met oregano

30 minuten

Kippenspiesjes in een romig sausje op basis van raclettekaas Le Rustique

Kippenspiesjes in een romig sausje op basis van raclettekaas Le Rustique een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Raclettekaas natuur Le Rustique 6 sneetjes
  • Scharrelkipfilets 8
  • Dikke verse room 7 cl
  • Het sap en de schil van 1 citroen
  • Olijfeolie 5 cl
  • Verse tijm 6 takjes
  • Kerstomaten 16
  • Zout & pepper
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kippenspiesjes in een romig sausje op basis van raclettekaas Le Rustique

30 minuten

Veloutésoepje van butternut, broodjes met Le Rustique- Kaas

Veloutésoepje van butternut, broodjes met Le Rustique- Kaas Ingrediënten
  • Raclette nature Le Rustique 16 sneetjes
  • Butternutpompoen 1
  • Boter 10 g
  • Ui 1
  • Kardemompeulen 6
  • Klomp brooddeeg van bij de bakker, het equivalent van 1 klassiek stokbrood 1
  • Jonge spinazie 1 handvol
  • 1/2 rode ui
  • Dikke room 1 eetlepel
  • Zout
  • Peper
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Veloutésoepje van butternut, broodjes met Le Rustique- Kaas

30 minuten

Briochebroodjes met raclette Le Rustique

Briochebroodjes met raclette Le Rustique een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Raclette Le Rustique 180 g
  • Brioche(s) 4 sneetjes
  • Spekblokjes 150 gr
  • Peterselie 4 eetlepels
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Briochebroodjes met raclette Le Rustique

10 minuten

Quesadilla’s met raclettekaas Le Rustique en groenten

Quesadilla’s met raclettekaas Le Rustique en groenten een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Raclette Le Rustique 12 sneetjes
  • Courgette 1
  • Tortilla's 8
  • Pâtes (bv. elleboogjes) 125 g
  • Basilicum 1 pot
  • Spinazie 200 g
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Quesadilla’s met raclettekaas Le Rustique en groenten

30 minuten

Kalfslapjes met raclettekaas Le Rustique

Kalfslapjes met raclettekaas Le Rustique een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Kalfslapjes 4
  • raclettekaas Le Rustique 4 sneetjes
  • blaadjes salie 4
  • ontbijtspek 4 sneetjes
  • witte wijn 1 dl
  • kalfsfond in poedervorm 2 koffiel.
  • marjolein 1 snufje
  • Peper – zout
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kalfslapjes met raclettekaas Le Rustique

30 minuten

Gevulde courgettes met raclettekaas Le Rustique

Gevulde courgettes met raclettekaas Le Rustique een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • kleine courgettes (bij voorkeur biologische) 4
  • Groentebouillon (water + blokjes)
  • gekookte ham 4 sneetjes
  • Verse room
  • Platte peterselie
  • Peper – zout
  • raclettekaas Le Rustique 4 sneetjes
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gevulde courgettes met raclettekaas Le Rustique

10 minuten

Gratin van witte kool met raclettekaas Le Rustique

Gratin van witte kool met raclettekaas Le Rustique een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • raclettekaas Le Rustique, in blokjes gesneden 4 sneetjes
  • een flinke witte kool 0.5
  • ui 1
  • gerookt spek van ½ cm 3 sneetjes
  • uitgeholde en in blokjes gesneden tomaten 2
  • eieren 2
  • verse room 100 ml
  • Boter
  • Peper – zout
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gratin van witte kool met raclettekaas Le Rustique

30 minuten

Gratin van gnocchi van zoete aardappel met raclettekaas Le Rustique

Gratin van gnocchi van zoete aardappel met raclettekaas Le Rustique een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Raclette Classique Le Rustique 16 sneetjes
  • zoete aardappelen  600 g
  • eierdooier 1
  • bloem 150 g
  • maïzena 100 g
  • dragon 5 takjes
  • de schil van een 1/2 citroen
  • volle vloeibare room 1 eetlepel(s)
  • boter
  • zout & peper
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gratin van gnocchi van zoete aardappel met raclettekaas Le Rustique

30 minuten

Gegratineerde bloemkool met raclette Le Rustique

Gegratineerde bloemkool met raclette Le Rustique een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Bloemkool 1 kg
  • Spekblokjes 200 gr
  • Raclette Le Rustique® 8 sneetjes
  • Boter 50 gr
  • Maïzena 40 gr
  • Melk 50 cl
  • Nootmuskaat 1 snufje
  • Zout
  • Poivre
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gegratineerde bloemkool met raclette Le Rustique

30 minuten