I Love Cheese

Laatste recept

Gebakken brood met appel-venkeltartaar en Caprice des Dieux kaas

  • 20min
  • Budgetvriendelijk
Ontdekken
Bezig met laden
2 recepten gevonden

Croques met pastrami, rode uien en Passendale

Croques met pastrami, rode uien en Passendale een picknick Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Passendale Caractère 4 tranches
  • boerenbrood 8 sneden
  • pastrami 8 sneden
  • rode uien 2
  • chilipoeder
  • olijfolie 1 eetlepel
  • boter
  • peper en zout
1. Snij de uien fijn en bak ze 1 min in de olie in een pan. Zet een deksel op de pan en laat ze, af en toe roerend, stoven op zacht vuur gedurende 15 min. Kruid met peper en zout en voeg chilipoeder naar eigen smaak toe.
2. Smeer intussen de boterhammen lichtjes in met boter en draai er 4 om. Leg op elk van die 4 boterhammen eerst 2 plakjes pastrami en dan 1 snede Passendale.
3. Verdeel er de uien over, sluit de croques en bak ze aan beide kanten goudbruin in een pan of grilltoestel op middelhoog vuur.
4. Serveer warm met een salade van avocado en tomaten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Croques met pastrami, rode uien en Passendale

10 minuten

Orloffgebraad met Passendale

Orloffgebraad met Passendale een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • varkensgebraad 1 kg
  • Passendale 6 sneden
  • gekookte ham (100g) 3 sneden
  • tomaten 2
  • Provençaalse kruiden
  • basilicumblaadjes 1 handvol
  • olijfolie
  • peper en zout
1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2. Snij de tomaten in schijfjes, de sneden Passendale in twee en de sneden ham in vier.
3. Snij het gebraad in plakken van 1 cm dik zonder volledig door te snijden zodat de plakken nog aan elkaar vastzitten. Kruid lichtjes met peper en zout en steek in elke opening ½ snede Passendale, ¼ snede ham en 1 schijfje tomaat.
4. Bestrooi met Provençaalse kruiden en steek 2 brochettestokjes doorheen alles zodat het gebraad één geheel blijft. Leg het in een ovenschaal, bedruip met een beetje olijfolie en zet 40 min in de oven. Bedek het dan met aluminiumfolie en laat het nog 20 min bakken.
5. Laat het gebraad 5 min afgedekt rusten en versnij het dan in plakken. Dien warm op met een beetje braadvocht en gehakt basilicum. Serveer met een groene groente en pasta.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Orloffgebraad met Passendale

30 minuten