I Love Cheese

Laatste recept

Raclette party herbekeken: Maki’s van prei met rauwe ham en raclettekaas

  • min
Ontdek
Bezig met laden
19 recepten gevonden

Kletskop met Chavroux en Chili Explosion

Kletskop met Chavroux en Chili Explosion een aperitief Economisch Ingrediënten
  • Chavroux nature 1
  • Kletskoppen Jules Destooper 4
  • Chili explosion kruiden ( Santa Maria)
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kletskop met Chavroux en Chili Explosion

10 minuten

Soep van gele tomaten en zachte paprika, slagroom met Chavroux

Soep van gele tomaten en zachte paprika, slagroom met Chavroux een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • gele tomaten 1 kg
  • gele paprika's 0.5
  • teentje knoflook 0.5
  • ontkorst wit brood 1 snede
  • olijfolie 5 cl
  • peper en zout
  • Chavroux ® piramide 1
  • melk 100 g
  • verse room 100 g
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Soep van gele tomaten en zachte paprika, slagroom met Chavroux

60 minuten

Vlinders met Chavroux

Vlinders met Chavroux een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Chavroux Natuur 2 potjes
  • Passendale in block 60 gram
  • Brood 4 grote tr
  • Hamblokjes 100 gram
  • Eieren 3
  • Eetlepels gehakte peterselie 2
  • Kerstomaten 4
  • Worteltjes 4
  • Plakjes komkommers en radijzen 8
  • Bieslook 4 stengels
  • Klontje boter 1
  • Peper
1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2. Gril het brood goudbruin in de broodrooster. Rasp de Passendale met de grove kant van de rasp.
3. Meng de eieren en de Chavroux, doe er de geraspte Passendale bij, de ham en de gehakte peterselie. Kruid een beetje met peper, maar niet met zout.
4. Strijk de randen van 4 taartvormpjes lichtjes in met boter. Snij de geroosterde boterhammen op maat van de taartvormpjes (10 cm) en leg ze op de bodem. Verdeel er de kaasbereiding over. Laat in 20 min goudbruin bakken in de oven.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Vlinders met Chavroux

30 minuten

Herfsttaartjes met Chavroux

Herfsttaartjes met Chavroux een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • roeryoghurt 1 eetlepel
  • olijfolie 2 eetlepels
  • citroensap 1
  • eigeel 1
  • walnoten 8
  • honing 4 theelepels
  • sjalotten 2
  • sla van tarwe 200 gr
  • peren 2
  • Piramide Chavroux® 150 gr
  • brickdeeg 6
  • peper 1
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Herfsttaartjes met Chavroux

10 minuten

Boterhammen met Chavroux en ham

Boterhammen met Chavroux en ham een snack Economisch Ingrediënten
  • gekookte ham 1 sneedje
  • Piramide Chavroux Natuur 30 gr
  • boerenbrood 1 sneedje
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Boterhammen met Chavroux en ham

10 minuten

Glaasjes met Chavroux en tomatentartaar

Glaasjes met Chavroux en tomatentartaar een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Piramide Chavroux Natuur 50 g
  • vloeibare room 20 gr
  • tomaten 2
  • augurken 2
  • uien 1 unité(s)
  • zwarte olijven zonder pit 10
  • peterselie 1 eetlepel
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • rucola 100 gr
1. Prak de Chavroux met een vork en meng hem met de room tot een schuimig mengsel. Schep dit op de bodem van de glaasjes.
2. Ontvel en ontpit de tomaten, snij het vruchtvlees in blokjes en meng die onder de fijngehakte augurken en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
3. Laat eventjes marineren en schep dan in de glaasjes zonder het tomatensap.
4. Versier met een takje dille.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Glaasjes met Chavroux en tomatentartaar

30 minuten

Quiche met spinazie en Chavroux

Quiche met spinazie en Chavroux een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • verse spinazie 500 gr
  • boter 20 gr
  • Chavroux Piramide Natuur 1
  • oeuf(s) 3 unité(s)
  • pâte brisée 1 unité(s)
  • sel 1
  • muskaatnoot 1
  • peper 1
1. Bereid de spinazie.
2. Smelt de boter in een pan, voeg de spinazie toe laat 8 minuten stoven. Laat de spinazie daarna afkoelen in een zeef om alle vocht te laten weglopen en hak hem grof.
3. Klop de eieren en de Chavroux op in een kom. Voeg de spinazie toe. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
4. Verdeel de vulling over het deeg en bak 30 minuten in de oven.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Quiche met spinazie en Chavroux

30 minuten

Penne à la carbonara met Chavroux

Penne à la carbonara met Chavroux een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • room 2 eetlepels
  • spekblokjes 300 gr
  • penne 500 gr
  • Chavroux Piramide Natuur 2
  • zout
  • peterselie 2 eetleepel
1. Bak 300 g spekblokjes op een matig vuur, voeg 2 piramides Chavroux en 2 eetlepels verse room toe en meng alles voorzichtig op het vuur tot een romige saus.
2. Giet de saus over de al dente gekookte penne, kruid met een draai van de pepermolen en platte peterselie.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Penne à la carbonara met Chavroux

30 minuten

Quiche met Chavroux en spekblokjes

Quiche met Chavroux en spekblokjes een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Piramide Chavroux Natuur 1
  • kruimeldeeg 1
  • spekblokjes 300 gr
  • eieren 3
  • melk 15 cl
  • boter 20 gr
  • zout
  • poivre du moulin
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Quiche met Chavroux en spekblokjes

30 minuten

Quenelles van Chavroux-mousse met rode vruchtencoulis

Quenelles van Chavroux-mousse met rode vruchtencoulis een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • citroenmelisse 4
  • citroenschil rasp 2 theelepels
  • citroensap
  • rodevruchten 300 gr
  • Piramide Chavroux® 1
  • meelsuiker 100 gr
  • eigeel 1
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Quenelles van Chavroux-mousse met rode vruchtencoulis

10 minuten

Hapjes van gerookte zalm met Chavroux

Hapjes van gerookte zalm met Chavroux een snack Economisch Ingrediënten
  • roeryoghurt 2 eetleepels
  • citroensap
  • dille 2 eetlepels
  • palmharten 200 gr
  • gele paprika's 2
  • eikenbladsla 1
  • Pyramide Chavroux Natuur 1
  • gerookte zalm 4 sneetjes
  • olijfolie
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Hapjes van gerookte zalm met Chavroux

10 minuten

Gazpacho en croutons van Chavroux met basilicum

Gazpacho en croutons van Chavroux  met basilicum een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • basilicum 2 eetleepels
  • ficelle(s) 2
  • tomaten 2
  • rode paprika 1
  • gele paprika 1
  • gaspacho 1 l.
  • Chavroux Piramide Natuur 150 gr
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gazpacho en croutons van Chavroux met basilicum

30 minuten

Knapperige brochettes van Piramide Chavroux, sojasaus en paprikapoeder

Knapperige brochettes van Piramide Chavroux, sojasaus en paprikapoeder Ingrediënten
  • honing 15 g
  • limoen 1
  • chilipepersaus 6 cl.
  • sojasaus 12 cl.
  • olijfolie
  • pepermolen
  • zout
  • brickdeeg 68
  • Piramide Chavroux 1 unité(s)
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Knapperige brochettes van Piramide Chavroux, sojasaus en paprikapoeder

30 minuten

Provençaalse ovenschotel van zuiderse groenten met Chavroux

Provençaalse ovenschotel van zuiderse groenten met Chavroux Ingrediënten
  • aubergines 2
  • tomaten 5
  • ronde courgettes 5
  • rode paprika's 2
  • fijngesneden uien 4
  • gehakte teentjes knoflook 4
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • tijm
  • rozemarijn
  • laurier
  • Bechamel met Chavroux
  • boter 30 gram
  • bloem 25 gram
  • melk Liter
  • Chavroux piramide 1
  • geraspte muskaatnoot
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Provençaalse ovenschotel van zuiderse groenten met Chavroux

80 minuten

Penne met kerstomaten, courgettes en Chavroux Nature

Penne met kerstomaten, courgettes en Chavroux Nature een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Chavroux Nature 4 eetlepels
  • Kerstomaten 800 4
  • Kleine courgettes 2
  • Penne 400 g
  • Basilicum 1 bosje
  • Knoflook 3 teentjes
  • Olijfolie 8 eetlepels
  • Zout en peper
1. Verwarm een grote kookpot met gezouten water voor de pasta. Snijd de courgettes in kleine blokjes en bak ze snel op een hoog vuur in een grote koekenpan of wok met 2 eetlepels olijfolie (ze moeten knapperig blijven). Breng op smaak met peper en zout en haal ze uit de pan met een schuimspaan.
2. Giet de resterende olijfolie in de pan en voeg de geperste knoflookteentjes toe. Sauteer gedurende 2 minuten op een zeer laag vuur. Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe en bak ze 10 minuten op matig vuur tot een saus.
3. Kook ondertussen de pasta “al dente” en hak de basilicum fijn.
4. Voeg de courgette en de basilicum toe aan de saus, breng op smaak en laat nog 30 sec. sudderen. Meng met de uitgelekte pasta en serveer een grote eetlepel Chavroux Nature op elk bord.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Penne met kerstomaten, courgettes en Chavroux Nature

25 minuten

Geroosterde boterhammen met pesto en Chavroux

Geroosterde boterhammen met pesto en Chavroux een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Chavroux Nature
  • Brood Enkele dikke sneden
  • 2 grote handenvol verse kruiden naar keuze: basilicum, rucola, waterkers, spinaziescheuten, platte peterselie, radijsscheuten, enz. 50 g
  • Geroosterde pijnboompitten 50 g
  • Geraspte parmezaanse kaas 50 g
  • Olijfolie 1 dl
  • Knoflook (facultatief) 1 teentje
  • Roze peper of chilivlokken
  • Zout
1. Doe de kruiden, pijnboompitten en de olijfolie in de kom van de hakmolen. Voeg zo nodig het geperste teentje knoflook toe en mix tot een homogene massa, meer of minder gemalen, afhankelijk van uw smaak. Giet in een kom, voeg de geraspte parmezaan toe en breng op smaak.
2. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster (of in een koekenpan, bestrijk ze licht met olijfolie).
3. Bestrijk de sneetjes met pesto en Chavroux Nature en bestrooi ze vervolgens met een beetje roze peper of chilivlokken. Voeg nog wat geroosterde pijnboompitten toe als je die over hebt en geniet.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Geroosterde boterhammen met pesto en Chavroux

10 minuten