I Love Cheese

Laatste recept

Gebakken brood met appel-venkeltartaar en Caprice des Dieux kaas

  • 20min
  • Budgetvriendelijk
Ontdekken
Bezig met laden
11 recepten gevonden

Boterham van Chaumes met appel en noten

Boterham van Chaumes met appel en noten een picknick Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Sneetjes Chaumes 4
  • Brood 4 sneetjes
  • Appel 1
  • gehakte noten
1. Leg sneetjes Chaumes op brood
2. Gevolgd door kleine blokjes appel en gehakte noten (naar keuze)om de boterham een krokante toets te geven
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Boterham van Chaumes met appel en noten

10 minuten

Clafoutis met asperges, Parmaham en Chaumes

Clafoutis met asperges, Parmaham en Chaumes een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Chaumes sneetjes 1 verpakking
  • Groene asperges 250 g
  • Witte asperges 250 g
  • Parmaham 140 g
  • Maizena 2 eetlepels
  • Volle melk 400 ml
  • Eieren 6
  • Verse peper van de molen
  • Zout
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Reinig de asperges : - Snijd de harde onderkant van de groene asperges en schil eventueel een stukje van onderkant, als ze wat droog of houtig aanvoelen. - Schil de witte asperges.
3. Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in ca. 4 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
4. Roer in een kom de maizena met een beetje melk tot een papje. Klop de rest van de melk en de eieren erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.
5. Schenk het eimengsel in de ovenschaal en leg de asperges en Parmaham in het eimengsel. Leg de plakken Chaumes erop en kruid met versgemalen peper van de molen.
6. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de clafoutis in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Clafoutis met asperges, Parmaham en Chaumes

30 minuten

Kidnapper bruschetta’s met Chaumes

Kidnapper bruschetta’s met Chaumes een picknick Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Chaumes sneetjes 150 g
  • boerenbrood 4 sneetjes
  • ontvette rauwe ham 4 sneetjes
  • tomaten 4
  • peultjes 200 g
  • teentjes look 2
  • olijfolie 2 eetlepels
  • citroensap 1 eetlepel
  • peterselie 2 eetlepels
  • grof zout 1 snuifje
  • peper 1 snuifje
  • kikkererwten natuur 200 g
1. Warm de oven voor op 150 °C (th. 5). Trek de draden van de verse peultjes (bij diepgevroren peultjes is dat al gebeurd).
2. Breng een kookpan met gezouten water aan de kook, doe de peultjes erin en laat ze 7 à 8 min. koken: ze moeten licht knapperig blijven.
3. Laat ze uitlekken, laat ze afkoelen onder koud stromend water en doe ze in een slakom.
4. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of onder de grill. Pel de teentjes knoflook en wrijf de sneetjes brood in met een van de twee.
5. Snijd de tomaten in plakjes en schik ze op het geroosterd brood. Snijd de ham in reepjes en verdeel deze eveneens over het brood. Leg er plakken Chaumes op. Zet 4 min. in de oven (tot de kaas net begint te smelten).
6. Meng het citroensap, de olijfolie en 1 eetl. water in een kom. Breng op smaak met peper. Doe het resterende, gehakte, lookteentje en de peterselie erbij. Giet deze saus over de peultjes.
7. Serveer de bruschetta’s met de peultjessalade vermengd met kikkererwten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kidnapper bruschetta’s met Chaumes

10 minuten

Verfijnde croque met Chaumes

Verfijnde croque met Chaumes een picknick Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Sneetjes Chaumes 4
  • rozijnenbrood 4 grote sneden
  • gerookte eendenfilet 8 fijne sneden
  • uienconfituur 2 eetlepels
  • een beetje boter
1. Besmeer de sneden rozijnenbrood heel lichtjes met boter en draai er 2 om op een snijplank.
2. Besmeer ze met de uienconfituur, bedek ze dan met de sneden Chaumes. Leg er de sneden eendenfilet bovenop en sluit de croques (beboterde kant naar buiten).
3. Laat ze goudbruin bakken in een croque-monsieurtoestel of in de pan.
4. Serveer ze warm met veldsla.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Verfijnde croque met Chaumes

10 minuten

Mini-sandwiches van aardappelen met Chaumes en Grisonvlees

Mini-sandwiches van aardappelen met Chaumes en Grisonvlees een aperitief Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Sneetjes Chaumes 4
  • Aardappelen 4 unit(s)
  • Grisonvlees 12 kleine snijden
  • peper 1 unit(s)
1. Kook de aardappelen in de schil gaar op een manier naar keuze. Laat ze even afkoelen.
2. Verwarm de oven op stand 6 of 180° C.
3. Snij de Chaumes in kleine, dikke sneetjes. Snij de aardappelen in schijven van ongeveer ½ cm. Leg op de helft van de aardappelschijven eerst een dubbelgevouwen sneetje Grisonvlees, dan een plak Chaumes en eindig met een aardappelschijf.
4. Hou de gemaakte sandwiches samen met een tandenstoker.
5. Snij de aardappelen in schijven van ongeveer 1/2 cm. Leg vervolgens op de helft van de aardappelschijven een dubbelgevouwen sneetje Grisonvlees en een sneetje Chaumes.
6. Sluit af met een aardappelschijfje en gebruik een tandenstoker om de sandwiches samen te houden.
7. Serveer warm als aperitiefhapje of als voorgerecht met salade en augurken.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Mini-sandwiches van aardappelen met Chaumes en Grisonvlees

30 minuten

Kip met Chaumes in heel krokant korstje

Kip met Chaumes in heel krokant korstje een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Sneetjes Chaumes 4
  • kleine kipfilets 4
  • ham sneden
  • eieren 2
  • corn flakes natuur 120 g
  • bord met bloem 1
  • beetje frituurolie 1
  • peper en zout
  • 2 zwarte olijven en ½ tomaat voor de versiering
1. Snij de flapjes vlees aan de achterkant van de kipfilets af. Sla de filets plat met de vleeshamer of plet ze met de deegrol. Bedek ze elk met ½ snede ham en leg er een snede Chaumes bovenop. Plooi ze in twee.
2. Klop de eieren los met zout en peper in een diep bord. Verkruimel de corn flakes en leg ze op een bord. Haal de kipfilets eerst door de bloem, dan door de eieren en tenslotte door de corn flakes. Paneer ook de afgesneden vleesflapjes.
3. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Verwarm een bodempje olie in een grote braadpan en laat al de gepaneerde kipstukjes aan beide kanten in korte tijd goudbruin bakken. Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat en zet nog 8 min in de oven.
4. Maak van de krokante kipfilets gezichtjes door er plakjes zwarte olijf en stukjes tomaat op te schikken. Serveer heel warm met erwten en wortelen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kip met Chaumes in heel krokant korstje

30 minuten

Clubsandwich met Chaumes en krokante pancetta

Clubsandwich met Chaumes en krokante pancetta een picknick Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Sneetjes Chaumes 4
  • vierkant brood 3 grote sneden
  • pancetta 30 grammen
  • hardgekookt ei 1
  • tomaat 0
  • grote bladeren sla 2
  • mayonaise 1 eetlepel
  • mosterd 1 koffielepel
1. Leg de sneetjes pancetta in een grote braadpan zonder toevoeging van vetstof. Verwarm op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Laat de goed gebakken sneetjes uitlekken op keukenpapier.
2. Rooster de boterhammen lichtbruin. Meng de mayonaise met de mosterd. Snij het hardgekookte ei en de halve tomaat in schijfjes.
3. Maak de sandwich door de ingrediënten als volgt te stapelen : brood, saus, sla, tomaten, 2 sneetjes Chaumes, brood, saus, sla, hardgekookt ei, pancetta, 2 sneetjes Chaumes en brood.
4. Steek er 2 prikkers in en snij de sandwich dan diagonaal doormidden.  Om meteen van te genieten of om in te pakken in boterhampapier.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Clubsandwich met Chaumes en krokante pancetta

10 minuten

Tapas met Chaumes en Chorizo

Tapas met Chaumes en Chorizo een picknick Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Ssneetjes Chaumes 6
  • stokbrood 6
  • zachte of pikante chorizo 60 gramen
  • ontpitte groene olijven 6
1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2. Snij het stokbrood schuin in sneetjes. Laat ze in de oven roosteren.
3. Verwijder het vel van de chorizo en hak de chorizo grof. Verdeel over de sneetjes brood en bedek met ó dubbel gevouwen sneetje Chaumes.
4. Zet ze 5 min in de oven, de tijd om de kaas te doen smelten.
5. Werk elk sneetje af met een ó olijf. Serveer warm bij het aperitief.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Tapas met Chaumes en Chorizo

30 minuten

Kleine flans met Chaumes

Kleine flans met Chaumes een bijgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Chaumes sneetjes 1 pak
  • eieren 4
  • deciliter(s) volle melk 3
  • eetlepel(s) gehakte bieslook 2
  • een noot boter
  • peper en zout
  • om erbij te serveren : sla, rozijnen, noten en klassieke vinaigrette
1. Verdeel de in kleine reepjes gesneden Chaumes over 4 beboterde soufflévormpjes.
2. Klop de eieren los met de melk, voeg de bieslook toe, kruid met peper en zout.
3. Giet dit mengsel op de kaas en roer even.
4. Plaats de vormpjes in een voor de helft met warm water gevulde ovenschaal en laat 25 min garen in een warme oven (voorverwarmd op T°6 – 180°C).
5. Laat even afkoelen en haal uit de vorm.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kleine flans met Chaumes

30 minuten

Boerensandwiches met Chaumes

Boerensandwiches met Chaumes Ingrediënten
  • Chaumes sneetjes 2 sneetjes
  • Aoste-ham 2 sneetjes
  • slablaadjes 50 gramme(s)
  • boerenbrood 2 unité(s)
  • augurken 50 g
1. Was en droog de gemengde slablaadjes, leg ze op de sneetjes boerenbrood.
2. Leg er ook de sneetjes Aoste-ham en de plakjes Chaumes op.
3. Snij de augurken in plakjes en werk daar de sandwich mee af. Sluit de sandwich.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Boerensandwiches met Chaumes

10 minuten

Varkens- mignonettes gegratineerd met Chaumes

Varkens- mignonettes gegratineerd met Chaumes een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Sneetjes Chaumes 100 g
  • varkensmignonettes 650 g
  • halfgedroogde tomaten in olie (uitgelekt gewicht) 50 g
  • verse rozemarijn 2 takjes
  • teen knoflook 1
  • olijfolie 1 eetlepel
  • klontje boter 1
  • peper en zout
1. Verwarm de ovengrill.
2. Verwarm de olie en de boter in een grote braadpan en bak er de mignonettes kort aan beide zijden goudbruin in op hoog vuur. Kruid ze met peper en zout en leg ze in een ovenschaal.
3. Leg de sneetjes Chaumes op het vlees.
4. Hak de tomaten grof. Meng ze met het geperste lookteentje en de fijngehakte rozemarijn. Verdeel over de mignonettes en laat enkele minuten gratineren onder de ovengrill.
5. Serveer warm met verse pasta en gebakken groenten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Varkens- mignonettes gegratineerd met Chaumes

30 minuten