I Love Cheese

Laatste recept

Gebakken brood met appel-venkeltartaar en Caprice des Dieux kaas

  • 20min
  • Budgetvriendelijk
Ontdekken
Bezig met laden
9 recepten gevonden

Gebakken brood met appel-venkeltartaar en Caprice des Dieux kaas

Gebakken brood met appel-venkeltartaar en Caprice des Dieux kaas een voorgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 4 sneetjes (100g)
  • dikke sneetjes briochebrood (40g) 2
  • appel (75g) 1/2
  • gemalen koriander 1 snufje
  • korianderzaad (3g) 1
  • het sap van 1 citroen (50 g)
  • takje dille (3g) 1
  • venkel 1/2
  • eetlepel olijfolie (15g) 1
  • peper (1g) 1 snufje
1. Snij de halve appel en de halve venkel in kleine stukjes. Doe alles in een kom, besprenkel met het citroensap en voeg enkele korianderzaadjes en het snufje gemalen koriander toe. Breng op smaak met peper. Zet in de koelkast.
2. Snij de sneetjes brood in 2 grote, regelmatige rechthoeken. Bak het brood aan beide kanten goudbruin in een pan met 1 eetlepel olijfolie.
3. Verdeel de appel-venkeltartaar over het brood. Leg er een sneetje Caprice des Dieux op en serveer meteen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gebakken brood met appel-venkeltartaar en Caprice des Dieux kaas

20 minuten

Bordje Caprice des Dieux en salade

Bordje Caprice des Dieux en salade  <BR> <BR> een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 200g 1
  • Veldsla (of gemengde salade) 200g
  • Kleine witte uien 100g
  • Pakje gewone crackers of andere crackers of brood naar smaak 1
  • Blikje gekonfijte paprika 1
  • Zout en peper naar smaak
1. Snij de Caprice des Dieux diagonaal in het midden door, zodat je de twee stukken zo kan schikken dat ze een hart vormen (zoals in de video).
2. Was de veldsla en leg deze op het bord rond het Caprice des Dieux hart.
3. Voeg stukjes gekonfijte paprika, dunne plakjes ui en enkele kerstomaatjes toe aan de veldsla.
4. Kruid met zout en peper. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bordje Caprice des Dieux en salade

10 minuten

Toast met geroosterde appel, honing, kaas en amandelen

Toast met geroosterde appel, honing, kaas en amandelen een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 2 sneetjes (40 g)
  • Appel 1 (100g)
  • Honing 1 eetlepel (15 g)
  • Kaneelpoeder 1 snuifje (2 g)
  • Steranijs 1
  • Meergranen-, bruin- of volkorenbrood 2 sneetjes
  • Amandelen 4
1. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Hak de amandelen fijn.
2. Snijd elke appel in 12 plakjes.
3. Bak de appelschijfjes bruin in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, zonder vet toe te voegen. Doe er een theelepel honing bij, bestrooi met kaneel, voeg de steranijs toe en giet er 2 eetlepels water bij. Roer de appelschijfjes om in het mengsel tot ze gekarameliseerd zijn.
4. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster.
5. Schik de geroosterde appelschijfjes op het brood en leg er een plakje kaas op.
6. Besprenkel met de resterende honing en bestrooi met gehakte amandelen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Toast met geroosterde appel, honing, kaas en amandelen

20 minuten

Ciabatta met Caprice des Dieux, noten, vijgen en rauwe ham

Ciabatta met Caprice des Dieux, noten, vijgen en rauwe ham een picknick Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 1
  • Rauwe ham 8 sneetjes
  • Verse vijgen 3
  • Ciabatta 1
  • Gehakte noten 4 koffielepels
  • Notenolie 2 koffielepels
1. Snijd een ciabattabrood in de lengte doormidden.
2. Sprenkel wat walnootolie over het broodkruim.
3. Voeg rauwe ham, sneetjes Caprice des Dieux en verse vijgen toe.
4. Bestrooi met kleine stukjes walnoot.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Ciabatta met Caprice des Dieux, noten, vijgen en rauwe ham

10 minuten

Ciabatta met Caprice des Dieux, noten en honing

Ciabatta met Caprice des Dieux, noten en honing een picknick Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Caprice des DIeux 1
  • Ciabatta 1
  • Kerstomaatjes 16
  • Honing 2 eetlepels
  • Olijfolie
  • Groene of zwarte olijven
  • Rozemarijn
1. Bak kort wat kerstomaatjes en enkele olijven met een beetje olijfolie, honing en rozemarijn.
2. Leg sneetjes Caprice des Dieux op brood, schep er de bereiding uit de pan op en laat smaken!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Ciabatta met Caprice des Dieux, noten en honing

10 minuten

Gepocheerde peer met wijn, kruiden en kaas

Gepocheerde peer met wijn, kruiden en kaas een dessert Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 8 sneetjes
  • Peren 2
  • Witte wijn 60 cl
  • Rietsuiker 150 g
  • Vanille 1 stokje
  • Kardemompeulen 4
  • Zwarte peper 8 korrels
  • Gesmolten ongezouten boter 20 g
  • Toastbrood 4 sneetjes
  • Poedersuiker 1 eetlepel
1. Snij met een vormpje hartjes uit het toastbrood en bestrijk ze met de gesmolten boter. Bestrooi ze met poedersuiker en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 12-15 min. op 180 °C en hou ze goed in de gaten.
2. Schil de peren, snij ze doormidden en verwijder de klokhuizen en draden.
3. Giet de witte wijn in een steelpannetje. Doe er de rietsuiker, de kardemompeulen, het in de lengte ingesneden vanillestokje en de peperkorrels bij. Leg de stukken peer in de wijn met de kruiden. Laat 20 minuten zachtjes sudderen. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
4. Leg een halve peer met twee plakjes kaas in een kommetje. Giet er een beetje ingekookte wijn over. Leg er tot slot een paar zoete broodhartjes op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gepocheerde peer met wijn, kruiden en kaas

20 minuten

Dieprode carpaccio met Caprice des Dieux

Dieprode carpaccio met Caprice des Dieux een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 1
  • rode bieten 2
  • balsamicoazijn 2 eetlepels
  • olijfolie
  • treviso sla 100 gr
  • ongezouten pistachenoten 40 gr
  • zout
  • peper
1. Snij de harde uiteinden van de bieten en snij ze dan in heel dunne plakjes.
2. Leg de plakjes biet op 4 grote borden en laat ze lichtjes overlappen. Meng intussen de balsamicoazijn met de olijfolie en kruid met peper en zout. Besprenkel de bietencarpaccio met deze vinaigrette, dek af en zet 30 minuten in de koelkast.
3. Snij vlak voor het opdienen de Caprice des Dieux in dunne schijfjes. Was en droog de rode sla. Hak de pistachenoten grof en rooster ze 1 minuut op een hoog vuur in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
4. Bestrooi de carpaccio met geroosterde pistachenoten. Leg de plakjes Caprice des Dieux en de rode sla op de borden, kruid met een draai van de pepermolen en dien onmiddellijk op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Dieprode carpaccio met Caprice des Dieux

10 minuten

Slaatje met appel en Caprice des Dieux

Slaatje met appel en Caprice des Dieux een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 160 g
  • Jonagold appel 300 g
  • Gewassen veldsla 200 g
  • Andijviesalade 200 g
  • Kleine oesterzwammen 200 g
  • Honing 30 g
  • Olijfolie 15 g
  • Verse rozemarijn, fijngehakt 10 g
  • Mosterd 10 g
  • Peper 3 g
1. Was de appel, maar schil hem niet. Snij de appel in 4 en verwijder het klokhuis. Snij de appel nu in dunne plakjes.
2. Snij de Caprice des Dieux in dunne plakjes en hak de noten grof.
3. Schik een mix van de gewassen veldsla en andijviesalade in het midden van de borden.
4. Maak een krans van afwisselend plakjes appel en plakjes Caprice des Dieux rond de salade.
5. Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie en bak de oesterzwammen. Draai deze regelmatig om zodanig dat de champignons aan alle kanten mooi bruin worden.
6. Voeg de verse rozemarijn toe en breng het geheel op smaak met een snufje peper.
7. Doe voor de dressing de honing, de mosterd, 3 theelepels olijfolie in een kommetje en meng deze goed.
8. Giet de dressing over de appel-Caprice des Dieux krans en laat het enkele minuten intrekken.
9. Werk het geheel mooi af door er de gebakken oesterzwammen aan toe te voegen. Strooi er tot slot de grofgehakte noten (walnoten, hazelnoten, amandelnoten,…) over indien gewenst.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 101,3 Energie (kJ) 423,5 Vetten (g) 6,5 Verzadigde vetzuren (g) 3,4 Koolhydraten (g) 7,0 Suikers (g) 5,6 Voedingsvezels (g) 1,3 Eiwitten (g) 3,9 Zout (g) 0,3

Slaatje met appel en Caprice des Dieux

30 minuten

Pasta met Caprice des Dieux, broccoli en champignons

Pasta met Caprice des Dieux, broccoli en champignons een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 1
  • Pasta naar keuze 400 g
  • Ui, fijngesnipperd 1
  • Broccoli 1
  • Champignons, in schijfjes gesneden 500 g
  • Boter
  • Room 250 ml
  • Poederbouillon (groenten) 1 koffielepel
  • Zwarte peper
  • Tijmblaadjes
1. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
2. Breng water aan de kook en kook de broccoli gaar (ongeveer 10 minuten). Giet af en laat goed uitlekken.
3. Verhit een klont boter in een braadpan en stoof de uisnippers glazig. Doe er de schijfjes champignons bij en bak nog een 10-tal minuten op een zacht vuurtje.
4. Giet de room bij de gebakken champignons en kruid met een lepel poederbouillon en flink wat peper. Laat de champignonroomsaus wat indikken op een zacht vuurtje.
5. Schep de pasta en broccoli in een grote mengkom en overgiet met de champignonroomsaus. Meng goed. Verdeel de pasta over 4 diepe borden.
6. Leg op elk bord 3 sneetjes Caprice des Dieux. Kruid de kaas eventueel met extra peper en tijm.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 590 Energie (kcal) 141 Vetten (g) 7.5 Verzadigde vetzuren (g) 4.7 Koolhydraten (g) 13 Suikers (g) 1.2 Voedingsvezels (g) 1.2 Eiwitten (g) 4.6 Zout (g) 0.26

Pasta met Caprice des Dieux, broccoli en champignons

30 minuten