I Love Cheese

Laatste recept

IJskoud tomatenhapje met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden

  • 25min
  • Economisch
Ontdek
Bezig met laden
15 recepten gevonden

Ciabatta met Caprice des Dieux, noten en honing

Ciabatta met Caprice des Dieux, noten en honing een picknick Economisch Ingrediënten
  • Caprice des DIeux 1
  • Ciabatta 1
  • Kerstomaatjes 16
  • Honing 2 eetlepels
  • Olijfolie
  • Groene of zwarte olijven
  • Rozemarijn
1. Bak kort wat kerstomaatjes en enkele olijven met een beetje olijfolie, honing en rozemarijn.
2. Leg sneetjes Caprice des Dieux op brood, schep er de bereiding uit de pan op en laat smaken!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Ciabatta met Caprice des Dieux, noten en honing

10 minuten

Hapjes met Caprice des Dieux, rauwe ham en pruimen

Hapjes met Caprice des Dieux, rauwe ham en pruimen een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 30 g
  • rauwe ham (40 g) 4 sneetjes
  • ontpitte pruimen 8
1. Snij de pruimen en de sneetjes rauwe ham in de lengte in twee.
2. Snij de Caprice des Dieux in 8 stukken van dezelfde grootte.
3. Vul de pruimen met de Caprice des Dieux.
4. Rol elke pruim in een half plakje ham. Steek vast met een houten prikker.
5. Verwarm de hapjes 5 minuten in de oven op th. 6. Serveer lauw.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Hapjes met Caprice des Dieux, rauwe ham en pruimen

10 minuten

Gevulde kipfilets met Caprice des Dieux

Gevulde kipfilets met Caprice des Dieux een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 200 g
  • kipfilets 400 gr
  • aadrappelen 900 gr
  • tomaten 2
  • peterselie 4 eetlepels
  • knoflookeentje 1
  • zonnebloemolie 1 eetlepel
  • zeezout 1 snufje
  • peper 1 snufje
1. Verwarm de oven voor op 150°C (th. 5). Verwarm een sauteerpan op een matig vuur. Giet er de zonnebloemolie in en leg er dan de kipfilets in. Zet een deksel op de pan. Laat 10 tot 12 minuten bakken onder het deksel en draai de kip na 5 à 6 minuten om.
2. Schil intussen de aardappelen. Kook de hele aardappelen ongeveer 10 minuten in gezouten kokend water.
3. Laat de gebakken kipfilets lichtjes afkoelen. Snij de tomaten in plakjes. Snij de Caprice des Dieux in plakjes.
4. Snij de kipfilets in de lengte in, maar niet helemaal doormidden. Vul de holtes met drie of vier plakjes tomaat en twee of drie plakjes Caprice des Dieux. Doe in elke kipfilet ook een beetje fijngehakte peterselie, leg de gevulde filets in een ovenschaal en zet ze 5 minuten in de oven: de kaas moet net beginnen te smelten.
5. Giet de aardappelen af en doe ze in een diepe kom. Pel het knoflookteentje en hak het fijn, voeg er de rest van de gehakte peterselie aan toe. Kruid met peper. Bestrooi de aardappelen met deze persillade en meng tot alle aardappelen goed bedekt zijn. Dien de kipfilets op met de peterselieaardappelen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gevulde kipfilets met Caprice des Dieux

10 minuten

Knapperige hapjes met Caprice des Dieux

Knapperige hapjes met Caprice des Dieux een snack Economisch Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 1
  • mosterd 1 theelepel
  • wijn vinaigrette 1 eetlepel
  • pijnboompitten 1 eetlepel
  • gekookte ham 2 sneetjes
  • krullend sla 1
  • kerstomaten 150 gr
  • tomaten 3
  • stokbro(o)d(en) 2
  • olijfolie 200 gr
1. Verwarm de oven voor op 150? (th. 5). Was en droog de sla, scheur de bladeren en doe ze in een slakom. Snij de ham in blokjes en voeg die toe, samen met de kerstomaten.
2. Snij de stokbroden in sneetjes (zonder de eindjes). Snij de tomaten in dunne plakjes en leg die op de sneetjes stokbrood. Snij een deel van de korst van de mini-Caprice des Dieux en snij de kaas in 5 of 6 stukken. Leg op elk hapje een stukje mini-Caprice des Dieux. Bestrooi met enkele pijnboompitten.
3. Zet de hapjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 3 minuten in de oven: de kaas moet net beginnen te smelten.
4. Meng de azijn, de mosterd, de olijfolie en een snuifje peper in een kom. Overgiet de salade met deze vinaigrette en dien die op met de hapjes die net uit de oven komen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Knapperige hapjes met Caprice des Dieux

10 minuten

Dieprode carpaccio met Caprice des Dieux

Dieprode carpaccio met Caprice des Dieux een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 1
  • rode bieten 2
  • balsamicoazijn 2 eetlepels
  • olijfolie
  • treviso sla 100 gr
  • ongezouten pistachenoten 40 gr
  • zout
  • peper
1. Snij de harde uiteinden van de bieten en snij ze dan in heel dunne plakjes.
2. Leg de plakjes biet op 4 grote borden en laat ze lichtjes overlappen. Meng intussen de balsamicoazijn met de olijfolie en kruid met peper en zout. Besprenkel de bietencarpaccio met deze vinaigrette, dek af en zet 30 minuten in de koelkast.
3. Snij vlak voor het opdienen de Caprice des Dieux in dunne schijfjes. Was en droog de rode sla. Hak de pistachenoten grof en rooster ze 1 minuut op een hoog vuur in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
4. Bestrooi de carpaccio met geroosterde pistachenoten. Leg de plakjes Caprice des Dieux en de rode sla op de borden, kruid met een draai van de pepermolen en dien onmiddellijk op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Dieprode carpaccio met Caprice des Dieux

10 minuten

Dubbele boterham met Caprice des Dieux

Dubbele boterham met Caprice des Dieux een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • gele paprika 1
  • ui 1
  • aubergine 1
  • courgette 1
  • tomaat 1
  • olijfolie
  • honing 1 theelepel
  • volkorenbrood 2 sneetjes
  • Caprice des Dieux® 4 sneetjes
  • Parmaham 1 sneetje
  • gerookte eend magret 4 sneetjes
  • balsamicoazijn
1. Maak de basisratatouille, schil de groenten en snij alles in blokjes. Stoof eerst de paprika in olijfolie, dan de ui, de aubergine, de courgette en de tomaat, kruid met zout, peper en honing en laat 30 minuten stoven.
2. Rooster de sneden brood lichtjes, besmeer ze met de ratatouille, besprenkel met een scheutje balsamicoazijn. Beleg de ene boterham met ham en in driehoekjes gesneden Caprice en de andere met eendenfilet en in staafjes gesneden Caprice. Bestrooi met kruiden en peper.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Dubbele boterham met Caprice des Dieux

30 minuten

Toast met tomaten, champignons en Caprice des Dieux

Toast met tomaten, champignons en Caprice des Dieux een picknick Economisch Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 8 sneetjes
  • boerenbrood 4 sneetjes
  • roze radijsjes 4
  • mosterdzaadjes 2 koofielepels
  • peper 2 snuifjes
  • fleur de sel 2 koffielepels
  • olijfolie 4 eetlepels
  • komkommer 12 sneetjes
  • uien 2
  • kappertjes 8
  • parijse champignons 4
  • rucola 2 bosjes
  • kerstomaten 8
  • teentjes look 2
1. Wrijf de knoflook over het brood uit.
2. Toast het brood goudbruin in de oven.
3. Snijd de kerstomaten in twee of in vier.
4. Snijd de Parijse champignons in plakjes.
5. Vermeng de olijfolie, fleur de sel, peper en mosterdzaadjes.
6. Schik de Caprice de Dieux op het getoaste brood, vervolgens de groenten en de slablaadjes. Werk af met een scheutje olie met mosterdzaad. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Toast met tomaten, champignons en Caprice des Dieux

10 minuten

Gepocheerd ei op Florentijnse wijze met Caprice de Dieux

Gepocheerd ei op Florentijnse wijze met Caprice de Dieux een snack Economisch Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 1
  • eieren 4
  • jonge spinazieblaadjes 4 portionsporties
  • vinaigrette met olijfolie 3 eetlepels
  • fougassebrood met olijven (of boerenbrood) 8 sneetjes
  • knoflook 1 teentje
  • basilicum 20 blaadjes
  • olijfolie 1 dl
  • gehakte bieslook 1 eetlepel
1. Verwarm de olijfolie en fruit er de in heel fijne reepjes gesneden look en het basilicum in. Laat uitlekken op keukenpapier.
2. Pocheer de eieren voorzichtig in gezouten borrelend water en laat ze uitlekken.
3. Meng de spinazieblaadjes met de vinaigrette en de bieslook.
4. Rooster de sneetjes brood en leg er reepjes Caprice des Dieux op. Kruid met peper en bestrooi met look en basilicum.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gepocheerd ei op Florentijnse wijze met Caprice de Dieux

30 minuten

Brioche- sandwiches met Caprice des Dieux

Brioche- sandwiches met Caprice des Dieux een picknick Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 1
  • briochebroodjes 4
  • Cœur de bœuf tomaten 2
  • Handvol raketsla 1
  • Enkele ontpitte, zwarte olijven
1. Snij de tomaten in fijne plakjes. Spoel en zwier de raketsla droog. Snij de olijven in ringetjes.
2. Snij de Caprice des Dieux in mooie, niet al te fijne plakjes.
3. Snij de briochebroodjes horizontaal nét niet doormidden zodat de helften nog aan elkaar vastzitten. Beleg ze eerst met plakjes tomaten, dan met raketsla, leg er plakjes Caprice des Dieux bovenop en eindig met ringetjes olijven.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Brioche- sandwiches met Caprice des Dieux

10 minuten

Slaatje met appel en Caprice des Dieux

Slaatje met appel en Caprice des Dieux een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 160 g
  • Jonagold appel 300 g
  • Gewassen veldsla 200 g
  • Andijviesalade 200 g
  • Kleine oesterzwammen 200 g
  • Honing 30 g
  • Olijfolie 15 g
  • Verse rozemarijn, fijngehakt 10 g
  • Mosterd 10 g
  • Peper 3 g
1. Was de appel, maar schil hem niet. Snij de appel in 4 en verwijder het klokhuis. Snij de appel nu in dunne plakjes.
2. Snij de Caprice des Dieux in dunne plakjes en hak de noten grof.
3. Schik een mix van de gewassen veldsla en andijviesalade in het midden van de borden.
4. Maak een krans van afwisselend plakjes appel en plakjes Caprice des Dieux rond de salade.
5. Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie en bak de oesterzwammen. Draai deze regelmatig om zodanig dat de champignons aan alle kanten mooi bruin worden.
6. Voeg de verse rozemarijn toe en breng het geheel op smaak met een snufje peper.
7. Doe voor de dressing de honing, de mosterd, 3 theelepels olijfolie in een kommetje en meng deze goed.
8. Giet de dressing over de appel-Caprice des Dieux krans en laat het enkele minuten intrekken.
9. Werk het geheel mooi af door er de gebakken oesterzwammen aan toe te voegen. Strooi er tot slot de grofgehakte noten (walnoten, hazelnoten, amandelnoten,…) over indien gewenst.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kcal) 101,3 Energie (kJ) 423,5 Vetten (g) 6,5 Verzadigde vetzuren (g) 3,4 Koolhydraten (g) 7,0 Suikers (g) 5,6 Voedingsvezels (g) 1,3 Eiwitten (g) 3,9 Zout (g) 0,3

Slaatje met appel en Caprice des Dieux

30 minuten

Fijne taartjes met Caprice des Dieux en paprika’s

Fijne taartjes met Caprice des Dieux en paprika’s een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Vellen brickdeeg 4
  • paprika's (rode en gele) 2
  • Caprice des Dieux® 100 g
  • zonnebloemolie 1 eetlepel
  • peper & zout
1. Verwarm de oven voor op th. 7
2. Snij de paprika's in twee. Verwijder de zaadlijsten. Leg ze 20 à 25 minuten in kokend water zodat de schil makkelijk loskomt. Verwijder de schil. Snij het vruchtvlees in repen.
3. Snij uit elk vel brickdeeg 3 cirkels die een beetje groter zijn dan de individuele vormen (om randjes te bekomen). Gebruik een keukenkwast om één kant van elke deegcirkel te bestrijken met olie. Leg 3 cirkels op elkaar in elke vorm.  Bak ze 5 min tot ze net lichtbruin beginnen te kleuren.
4. Verdeel de paprika's over de taartjes. Kruid met peper en zout.
5. Verwijder de korst van de Caprice des Dieux en snij de kaas fijn. Leg op de paprika's. Giet een scheutje olijfolie op de taartjes.
6.  Bak ze 10 min in de oven op th. 7. Serveer meteen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Fijne taartjes met Caprice des Dieux en paprika’s

30 minuten

Rucolasalade met Caprice des Dieux

Rucolasalade met Caprice des Dieux een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • bieslook 2 eetlepels
  • pijnboompitten 2 eetlepels
  • vinaigrette met olijfolie 3 eetlepels
  • primeurgroenten 400 gr
  • rucola 200 gr
  • Caprice des Dieux® 200 gr
1. Kook de groenten in gezouten kokend water en zorg dat ze knapperig blijven. Schrik ze na het koken in koud water en giet ze af.
2. Snij de Caprice des Dieux in sneetjes en rol ze in de bieslook en de gehakte pijnboompitten.
3. Breng de salade op smaak met een vinaigrette met olijfolie en leg de sneetjes Caprice des Dieux met de pijnboompitten rond de groenten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Rucolasalade met Caprice des Dieux

30 minuten

Lekker hapje met Caprice des Dieux en bresaola

Lekker hapje met Caprice des Dieux en bresaola een aperitief Economisch Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 8 sneetjes
  • Bresaola 8 sneetjes
  • wortel 1
  • vijgen 2
  • rucola 1
  • olijfolie
  • wijnazijn 1 eetlepel
  • bieslook 8 takjes
  • zout
  • peper
1. Schil de wortel en snij hem in fijne julienne.
2. Meng de wortel in een kom met de rucola, de olie, de azijn, peper en zout.
3. Snij de vijgen in 8 stukken.
4. Leg de sneetjes bresaola op het werkvlak.
5. Leg er een beetje wortel en rucola op, dan een plakje Caprice des Dieux, een stukje vijg en nog een beetje wortel en rucola. Rol alles voorzichtig op en bind mooi samen met een takje bieslook.
6. Zet de hapjes in de koelkast tot je ze opdient.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Lekker hapje met Caprice des Dieux en bresaola

30 minuten

Gepocheerde peer met wijn, kruiden en kaas

Gepocheerde peer met wijn, kruiden en kaas een dessert Economisch Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 8 sneetjes
  • Peren 2
  • Witte wijn 60 cl
  • Rietsuiker 150 g
  • Vanille 1 stokje
  • Kardemompeulen 4
  • Zwarte peper 8 korrels
  • Gesmolten ongezouten boter 20 g
  • Toastbrood 4 sneetjes
  • Poedersuiker 1 eetlepel
1. Snij met een vormpje hartjes uit het toastbrood en bestrijk ze met de gesmolten boter. Bestrooi ze met poedersuiker en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 12-15 min. op 180 °C en hou ze goed in de gaten.
2. Schil de peren, snij ze doormidden en verwijder de klokhuizen en draden.
3. Giet de witte wijn in een steelpannetje. Doe er de rietsuiker, de kardemompeulen, het in de lengte ingesneden vanillestokje en de peperkorrels bij. Leg de stukken peer in de wijn met de kruiden. Laat 20 minuten zachtjes sudderen. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
4. Leg een halve peer met twee plakjes kaas in een kommetje. Giet er een beetje ingekookte wijn over. Leg er tot slot een paar zoete broodhartjes op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gepocheerde peer met wijn, kruiden en kaas

20 minuten

Pasta met Caprice des Dieux, broccoli en champignons

Pasta met Caprice des Dieux, broccoli en champignons een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 1
  • Pasta naar keuze 400 g
  • Ui, fijngesnipperd 1
  • Broccoli 1
  • Champignons, in schijfjes gesneden 500 g
  • Boter
  • Room 250 ml
  • Poederbouillon (groenten) 1 koffielepel
  • Zwarte peper
  • Tijmblaadjes
1. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
2. Breng water aan de kook en kook de broccoli gaar (ongeveer 10 minuten). Giet af en laat goed uitlekken.
3. Verhit een klont boter in een braadpan en stoof de uisnippers glazig. Doe er de schijfjes champignons bij en bak nog een 10-tal minuten op een zacht vuurtje.
4. Giet de room bij de gebakken champignons en kruid met een lepel poederbouillon en flink wat peper. Laat de champignonroomsaus wat indikken op een zacht vuurtje.
5. Schep de pasta en broccoli in een grote mengkom en overgiet met de champignonroomsaus. Meng goed. Verdeel de pasta over 4 diepe borden.
6. Leg op elk bord 3 sneetjes Caprice des Dieux. Kruid de kaas eventueel met extra peper en tijm.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 590 Energie (kcal) 141 Vetten (g) 7.5 Verzadigde vetzuren (g) 4.7 Koolhydraten (g) 13 Suikers (g) 1.2 Voedingsvezels (g) 1.2 Eiwitten (g) 4.6 Zout (g) 0.26

Pasta met Caprice des Dieux, broccoli en champignons

30 minuten