I Love Cheese

Laatste recept

Gebakken brood met appel-venkeltartaar en Caprice des Dieux kaas

  • 20min
  • Budgetvriendelijk
Ontdekken
Bezig met laden
6 recepten gevonden

Minikomkommer gevuld met Caprice des Anges

Minikomkommer gevuld met Caprice des Anges een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • olijfolie
  • tarwegriesmeel 2 eetlepels
  • blanke rozijnen 30 gr
  • roze radijzin 4 theelepels
  • minikomkommers 2
  • Caprice des Anges 80 gr
  • fleur de sel
1. Doe het tarwegries in een kom met de olijfolie, een snuifje fleur de sel en peper.
2. Giet er 5 cl heet water over en laat opzwellen.
3. Maak de radijsjes schoon en snij ze in blokjes, hak de rozijnen grof.
4. Was de komkommers en snij ze in de lengte doormidden.
5. Hol ze voorzichtig uit met een lepeltje.
6. Meng het tarwegries met de blokjes radijs en de rozijnen.
7. Vul de komkommers met dit mengsel en leg er kleine blokjes Caprices des Anges bovenop.
8. Bestrooi met fleur de sel en eventueel enkele blaadjes rucola, en dien onmiddellijk op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Minikomkommer gevuld met Caprice des Anges

30 minuten

Komkommer gazpacho met Caprice des Anges

Komkommer gazpacho met Caprice des Anges Ingrediënten
  • peper 1 snufje
  • olijfolie 1 eetlepel
  • casinobrood 3 sneetjes
  • graanschuur brood 4 sneetjes
  • basilic 3 eetlepels
  • knoflook 1
  • tomaten 2
  • gele paprika 1
  • rode paprika 1
  • peper 250 gr
  • water cl
  • Caprice des Anges 1
  • komkommer 1
1. Schil de komkommers en snij ze grof. Doe ze in de kom van een mixer. Voeg het gepelde en ontkiemde knoflookteentje toe, de helft van de basilicumblaadjes, 180g Caprice des Anges en 10 cl water. Kruid met een beetje peper. Mix 2 minuten tot een gladde soep. Zet in de koelkast.
2. Rooster intussen de sneetjes granenbrood (in de broodrooster of onder de ovengrill) en besmeer ze met de rest van de Caprice des Anges. Snij de tomaten in plakjes en leg die op het brood. Bestrooi met enkele blaadjes basilicum.
3. Ontpit de paprika's en snij ze in blokjes. Snij het casinobrood in blokjes en bak in olijfolie tot ze lichtjes beginnen te kleuren.
4. Schep de koude komkommergazpacho in de diepe borden. Bestrooi met paprikablokjes, croutons en de rest van het basilicum. Serveer met de boterhammen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Komkommer gazpacho met Caprice des Anges

10 minuten

Pannenkoekrolletjes met Caprice des Anges

Pannenkoekrolletjes met Caprice des Anges een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • sarrasin pannekoeken 4
  • Caprice des Anges® 100 gr
  • ham 4 sneetjes
  • bieslook 4 eetlepels
  • geraspte wortelen 150 gr
  • sla 50 gr
  • rucola 50 gr
  • koriander 1 eetlepel
  • citroensap
  • olijfolie
1. Breng de wortelen op smaak met citroen, olijfolie en koriander. Kruid met peper en zout.
2. Besmeer de sneetjes ham met Caprice des Anges en leg die in het midden van elke pannenkoek, samen met een blaadje sla. Verdeel er de wortelen en bieslooktakjes over.
3. Rol alles op. Rol op in plasticfolie. Zet minstens een uur in de koelkast.
4. Snij de rol vlak voor het opdienen in de vorm van loempia's of hapjes.
5. Steek een houten prikker in elk hapje.
6. Serveer met blaadjes rucola en citroenschijfjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Pannenkoekrolletjes met Caprice des Anges

80 minuten

Lolly’s met zalm en Caprice des Anges

Lolly’s met zalm en Caprice des Anges een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Caprice des Anges 1
  • zalmmoot 125 gram
  • dille en bieslook 2 eetlepel(s)
  • maanzaadjes 2 eetlepel(s)
  • specerijen (paprika, kaneel, piment d'Espelette) 2 eetlepel(s)
  • gehakte, geroosterde hazelnoten 2 eetlepel(s)
  • de geraspte schil van een halve citroen
  • peper en zout
  • zachte, volle boter 40 gram
  • houten prikkers
1. Kruid de zalm met peper en zout en bestrooi met citroenschil.
2. Stoom de zalm gaar en laat afkoelen.
3. Plet de zalm met een vork, voeg geleidelijk aan de Caprice des Anges en de zachte boter toe.
4. Mix alles tot een glad geheel.
5. Zet twee uur in de koelkast.
6. Gebruik twee theelepels om van de Capriceroom bolletjes te vormen. Rol ze in de maanzaadjes of de noten of het specerijen- of kruidenmengsel en steek er een houten prikker in. Zet de bolletjes opnieuw in de koelkast. Herhaal tot alles op is.
7. Neem de lolly's net voor het serveren uit de koelkast.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Lolly’s met zalm en Caprice des Anges

30 minuten

Muffins voor twee met Caprice des Anges

Muffins voor twee met Caprice des Anges Ingrediënten
  • Caprice des Anges in blokjes gesneden 100 g
  • bloem 80 gram
  • eieren 2 eenhe(i)d(en)
  • lauwe melk 6 centiliter(s)
  • zonnebloemolie (of het equivalent in boter) 5 centiliter(s)
  • gist 0 zakje
  • coppa in fijne reepjes gesneden 30 gram
  • gekonfijte tomaten in blokjes gesneden 30 gram
  • peper en zout
1. Zeef de bloem met de gist.
2. Klop de eieren los met peper en zout, voeg geleidelijk aan de gezeefde bloem toe en meng goed.
3. Meng er dan de melk en de olie onder en klop tot een glad deeg.
4. Voeg voorzichtig de coppa toe, de gekonfijte tomaten en de Caprice des Anges.
5. Verdeel het deeg over papieren bakvormpjes of een bakplaat voor muffins en zet 20 minuten in een op 180 ° C voorverwarmde oven.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Muffins voor twee met Caprice des Anges

30 minuten

Bruschetta’s van Caprice des Anges met gegrilde paprika’s

Bruschetta’s van Caprice des Anges met gegrilde paprika’s een picknick Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Caprice des Anges 1
  • rode paprika 1
  • gele paprika 1
  • boerenbrood 12 sneetjes
  • knoflook 2 eetlepels
  • bieslook 3 eetlepels
  • olijfolie
  • poivre
1. Verwarm de oven voor op 180? (th. 6). Wikkel elke paprika in aluminiumfolie, leg ze op een bakplaat en zet ze 25 minuten in de oven. Haal de paprika's uit de oven en doe ze in een "diepvrieszak". Laat ze 15 minuten afkoelen.
2. Haal de paprika's uit het plastic zakje en dan uit de aluminiumfolie. Ontvel ze, verwijder de steel, de pitjes en het kookvocht. Snij het vruchtvlees van elke paprika in reepjes.
3. Leg de sneetjes boerenbrood op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ze ongeveer 4 minuten onder de ovengrill: ze moeten goed geroosterd zijn, maar mogen niet bruin worden (je kunt ook een broodrooster gebruiken). Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
4. Pel de knoflookteentjes en wrijf er het geroosterd brood mee in. Besprenkel ze met een scheutje olijfolie en bestrijk ze met Caprice des Anges. Leg er de reepjes rode en gele paprika op, kruid met een draai van de pepermolen en leg 2 of 3 takjes bieslook op elke bruschetta. Serveer meteen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bruschetta’s van Caprice des Anges met gegrilde paprika’s

10 minuten