I Love Cheese

Zuiders groententimbaaltje met St Môret en een krokantje van Passendale

Zuiders groententimbaaltje met St Môret en een krokantje van Passendale

Zuiders groententimbaaltje met St Môret en een krokantje van Passendale een bijgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Vlootje St. Môret 1
  • Tomaten (gepeld en ontdaan van de pitjes) 2
  • Teentje look (fijngehakt) 1
  • Courgette 1
  • Aubergine 1
  • De blaadjes van 1 takje verse tijm, geritst
  • Gesneden bieslook
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Voor het krokantje:
  • Geraspte Passendale 50 g
  • Sesamzaadjes en/of maanzaadjes
  • Voor het slaatje:
  • Mesclun mix 100 g
  • Olijfolie
  • Het sap van 1/2 citroen
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Zuiders groententimbaaltje met St Môret en een krokantje van Passendale

1) Snijd 4 plakjes van de aubergine en de courgette.

2) Verwarm de oven voor bij 180° C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

3) Vorm vier driehoeken van geraspte Passendale kaas op het papier en strooi er sesam- en/of maanzaadjes over.  Schuif in de oven gedurende een 5 à 8-tal min. De kaas moet gesmolten zijn, maar mag nog niet krokant gebakken zijn, anders lukt het niet meer om er kuipjes van te vormen.

4) Klop de St. Môret kaas los en roer er naar smaak fijngesneden bieslook onder. Kruid met peper en zout en schep in een spuitzak.

5) Strijk de aubergineschijfjes en plakjes courgette in met olijfolie en strooi er de geritste tijm over. Bak alle plakjes kort in een grillpan op hoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier.

6) Fruit de fijngehakte knoflook in de olijfolie. Voeg de tomaten toe en bak gedurende 2 min. Laat afkoelen.

7) Stel nu het groententimbaaltje samen: schik onderaan in de basis een plakje gegrilde aubergine, hierop komt de tomaat, spuit er nu de St. Môret op en werk af met een plakje courgette.

8) Breng de salade op smaak met olijfolie, citroensap, peper en zout. Schik de salade in de krokantjes van Passendale en serveer de hapjes meteen.

Dit recept is een creatie van foodblogger Myriam Minne.