Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Vis met kaaskorst van Passendale Bio

Vis met kaaskorst van Passendale Bio

Voedselbereiding :
max. 30 tot 60 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Kabeljauwrug

    500 g
  • Zachte boter

    50 g
  • Paneermeel

    50 g
  • Geraspte kaas Passendale® Bio

    2 u kunt 2 sneetjes zelf raspen
  • Handvol peterselie

    1 fijngehakt
  • Knoflookpoeder

    0.5 tl
  • Grote bloemkool

    1
  • Aardappelen

    300 g
  • teentjes knoflook

    2
  • room met een VG van 7% of 20%

    90 ml
  • Zout, peper

Voedingswaarden voor 100 g

  • Energie
    421 kJ
  • Energie
    101 kcal
  • Vetten
    5 g
  • waarvan verzadigde vetzuren
    3 g
  • Koolhydraten
    5.9 g
  • Waarvan suikers
    1.4 g
  • Vezels
    1.4 g
  • Eiwitten
    7.4 g
  • Zout
    0.28 g

Een gezonde en overheerlijke manier om vis te eten! Dit recept bevat bovendien ook een mooie portie groenten per persoon: minstens 150 gram. Je kan de groenten ook variëren: prei, selderij, pastinaak ... Op die manier pas je het recept aan het seizoen aan.

Voorbereiding

Tip: Begin met het koken van de groenten/aardappelen, bak daarna de vis en stamp ten slotte de groenten/aardappelen tot een puree.

Voor de bloemkoolpuree:

  1. Stoom de bloemkool, de aardappelen en het teentje knoflook (de Magimix Cook Expert is daarvoor heel handig) of kook ze 15-20 minuten in water.
  2. Maak de kuip van de Magimix na het stomen leeg en doe er de gekookte ingrediënten, de room, zout en peper in. Schakel de Expert-functie gedurende 2-3 minuten in op vermogen 13 om een puree te maken.
    U kunt ook een pureestamper gebruiken of de bereiding mixen.

Voor de vis met een korst van Passendale-kaas :

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
  2. Doe de geraspte kaas, de paneermeel, de zachte boter, de knoflook en de fijngehakte peterselie in een kom.
  3. Vermeng alles met een vork (je krijgt dan een soort van crumble – zie foto)
  4. Snij de vis in 4 stukken.
  5. Schep er de crumble op en druk goed aan.
  6. Bak de vis 15 minuten op bakpapier of in een ovenschaal.
  7. Schakel over op de grillstand van de oven en laat nog 1 tot 2 minuten kleuren (hou goed in de gaten).

Voor een mooi bord:

Schep de bloemkoolpuree op het bord, leg er de vis op en werk af met preischeuten, verse peterselie, peper en zout.

Dit gerecht werd gerealiseerd door foodblogger Morane.

A la une