I Love Cheese

Velouté met St Môret en popcorn

Velouté met St Môret en popcorn

Velouté met St Môret en popcorn een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Saint Môret 0,5 vlotje
  • maïskorrels 300 g
  • wortelen 300 g
  • ui 1 stk
  • olijfolie 2 eetpel(s)
  • vetarme kippenbouillonblokjes 2 stk
  • gezouten popcorn
1.
    1. Doe de olie in een kookpot en fruit er de gesnipperde ui 5 min in op zacht vuur. Voeg de geschilde en in plakjes gesneden wortelen toe en de goed uitgelekte maïs. Roer 1 min, voeg dan 1 liter water toe en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min sudderen op heel zacht vuur. Voeg de St Môret toe, laat 5 min staan, mix dan tot een heel gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Dien warm op, serveer de popcorn apart.

    2. Doe de olie in een kookpot en fruit er de gesnipperde ui 5 min in op zacht vuur. Voeg de geschilde en in plakjes gesneden wortelen toe en de goed uitgelekte maïs. Roer 1 min, voeg dan 1 liter water toe en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min sudderen op heel zacht vuur.
    3. Voeg de St Môret toe, laat 5 min staan, mix dan tot een heel gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
    4. Dien warm op, serveer de popcorn apart.
    Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
  • Velouté met St Môret en popcorn

    Voorbereiding

      1. Doe de olie in een kookpot en fruit er de gesnipperde ui 5 min in op zacht vuur. Voeg de geschilde en in plakjes gesneden wortelen toe en de goed uitgelekte maïs. Roer 1 min, voeg dan 1 liter water toe en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min sudderen op heel zacht vuur. Voeg de St Môret toe, laat 5 min staan, mix dan tot een heel gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Dien warm op, serveer de popcorn apart.
    1. Doe de olie in een kookpot en fruit er de gesnipperde ui 5 min in op zacht vuur. Voeg de geschilde en in plakjes gesneden wortelen toe en de goed uitgelekte maïs. Roer 1 min, voeg dan 1 liter water toe en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min sudderen op heel zacht vuur.
    2. Voeg de St Môret toe, laat 5 min staan, mix dan tot een heel gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
    3. Dien warm op, serveer de popcorn apart.

    Tip : Maak zelf de popcorn, de kinderen vinden dit heel leuk ! Verwarm 1 eetlepel olie in een diepe pan op hoog vuur. Doe er 3 eetlepels maïs voor popcorn in, zet een deksel op de pan en laat warm worden, schud de pan af en toe op. De maïs zal snel beginnen poffen. Een beetje zout toevoegen en de popcorn is klaar !