Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Vegetarische ovenschotel in laagjes met Passendale

Vegetarische ovenschotel in laagjes met Passendale

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Passendale®(ook lekker met Passendale bio)

    5 sneetjes
  • Tomatenblokjes

    200 g
  • Olijfolie

    1 el
  • Ciderazijn

    1 el
  • Knoflook, geperst

    1 teentje
  • Verse basilicum, fijngesneden

    1 el
  • Provençaalse kruiden

    1 tl
  • Zout

  • Zwarte peper

  • Chilipoede

    1 snufje
  • rode ui, in plakjes

    1
  • Grote courgettes, in plakjes (grande)

    1
  • Aubergine, in plakjes

    1
  • Grote Roma of vleestomaten, in plakjes

    3
  • Wat extra basilicumblaadjes voor de afwerking

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal (+- 15 op 20 cm) in.
  2. Meng de tomatenblokjes, olijfolie en azijn in een kom. Voeg de knoflook, basilicum, Provençaalse kruiden, zout, peper en het chilipoeder toe. Verdeel het mengsel over de bodem van de ovenschaal.
  3. Versnijd de Passendale in reepjes en vierkante plakjes.
  4. Schik de groenten en kaas afwisselend in de ovenschaal: ui – courgette – aubergine – tomaat – kaas en herhaal. Zorg ervoor dat de laagjes tot tegen de rand van de ovenschaal komen. Herhaal tot je een aantal laagjes hebt en de schaal volledig gevuld is.
  5. Werk af met reepjes Passendale.
  6. Plaats de ovenschaal gedurende 1 uur in de oven of tot de tomatensaus bubbelt en de groenten zacht zijn. Werk af met de fijngesneden basilicum en serveer warm.

A la une