I Love Cheese

Vegetarische ovenschotel in laagjes met Passendale

Vegetarische ovenschotel in laagjes met Passendale

Vegetarische ovenschotel in laagjes met Passendale een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Passendale (ook lekker met Passendale bio) 5 sneetjes
  • Tomatenblokjes 200 g
  • Olijfolie 1 el
  • Ciderazijn 1 el
  • Knoflook, geperst 1 teentje
  • Verse basilicum, fijngesneden 1 el
  • Provençaalse kruiden 1 tl
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Chilipoede 1 snufje
  • rode ui, in plakjes 1
  • Grote courgettes, in plakjes (grande) 1
  • Aubergine, in plakjes 1
  • Grote Roma of vleestomaten, in plakjes 3
  • Wat extra basilicumblaadjes voor de afwerking
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal (+- 15 op 20 cm) in.
2. Meng de tomatenblokjes, olijfolie en azijn in een kom. Voeg de knoflook, basilicum, Provençaalse kruiden, zout, peper en het chilipoeder toe. Verdeel het mengsel over de bodem van de ovenschaal.
3. Versnijd de Passendale in reepjes en vierkante plakjes.
4. Schik de groenten en kaas afwisselend in de ovenschaal: ui – courgette – aubergine – tomaat – kaas en herhaal. Zorg ervoor dat de laagjes tot tegen de rand van de ovenschaal komen. Herhaal tot je een aantal laagjes hebt en de schaal volledig gevuld is.
5. Werk af met reepjes Passendale.
6. Plaats de ovenschaal gedurende 1 uur in de oven of tot de tomatensaus bubbelt en de groenten zacht zijn. Werk af met de fijngesneden basilicum en serveer warm.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Vegetarische ovenschotel in laagjes met Passendale

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal (+- 15 op 20 cm) in.
  2. Meng de tomatenblokjes, olijfolie en azijn in een kom. Voeg de knoflook, basilicum, Provençaalse kruiden, zout, peper en het chilipoeder toe. Verdeel het mengsel over de bodem van de ovenschaal.
  3. Versnijd de Passendale in reepjes en vierkante plakjes.
  4. Schik de groenten en kaas afwisselend in de ovenschaal: ui – courgette – aubergine – tomaat – kaas en herhaal. Zorg ervoor dat de laagjes tot tegen de rand van de ovenschaal komen. Herhaal tot je een aantal laagjes hebt en de schaal volledig gevuld is.
  5. Werk af met reepjes Passendale.
  6. Plaats de ovenschaal gedurende 1 uur in de oven of tot de tomatensaus bubbelt en de groenten zacht zijn. Werk af met de fijngesneden basilicum en serveer warm.