Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Varkenshaasje met ham en Passendale in bladerdeegkorst

Varkenshaasje met ham en Passendale in bladerdeegkorst

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Passendale® Classic

    2 sneetjes
  • Rauwe ham

    6 fijne plakjes
  • Vel bladerdeeg

    1
  • Varkenshaasje

    600 g
  • Losgeklopt ei

    1
  • Olijfolie

  • Peper en zout

Voorbereiding

1) Verhit wat olijfolie in een pan en kleur het varkenshaasje rondom tot het mooi goudbruin wordt. Laat het volledig afkoelen.
2) Verwarm de oven voor tot 190° C.
3) Rol het bladerdeeg uit en schik in het midden de sneetjes rauwe ham en Passendale kaas.
4) Leg nu het afgekoelde varkenshaasje op de kaas. Kruid goed af met peper en een weinig zout. Snijd het deeg bij.
5) Verpak het vlees in het bladerdeeg, waarbij je de randen goed aandrukt. Keer het varkenshaasje om met de lasnaad naar onder.
Maak met een scherp mesje 2 gaatjes of enkele inkervingen bovenaan in het deeg zodat de stoom kan ontsnappen.
Je kan eventueel met de afsnijdsels leuke decoratietjes maken. Strijk het deeg in met het losgeklopte ei om het te doreren.
6) Schuif het varkenshaasje in de voorverwarmde oven gedurende ca. 10 minuten op 190°C en verlaag daarna de temperatuur naar 170°C voor een extra 10 à 15 minuten.

Tip: je kan naar wens nog andere smaakmakers toevoegen, zoals champignons, aromatische kruiden,… Het geheim van een geslaagd recept berust enerzijds in het omwikkelen van een koud varkenshaasje én in het maken van 2 luchtgaatjes of inkervingen in het deeg.

A la une