Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Toast champignon in een nieuw jasje

Toast champignon in een nieuw jasje

Voedselbereiding :
max. 30 tot 60 min
Kost:
Economisch
Type:
een begeleiding

Ingrediënten

4 personen
  • Mousse St Môret® natuur

  • Polenta

    85 g
  • Groentebouillon

    350 ml
  • Parmezaanse kaas (geraspt)

    20 g
  • Klontje boter

  • Champignons

    400 g
  • Rode wijn

    3 el
  • Teentjes knoflook

    1
  • Verse tijm

    1 tl
  • Olijfolie

  • Peper en zout

Voedingswaarden voor 100 g

  • Energie
    310 kJ
  • Energie
    80 kcal
  • Vetten
    6.5 g
  • waarvan verzadigde vetzuren
    3.4 g
  • Koolhydraten
    1.9 g
  • waarvan suikers
    0.7 g
  • Vezels
    0.6 g
  • Eiwitten
    2.7 g
  • Zout
    0.55 g

Dit lichte recept is perfect als voorgerecht. Het draagt bij tot de inname van groenten gezien het 100 gram groenten per persoon bevat.

Voorbereiding

  1. Breng de groentebouillon aan de kook
  2. Voeg al roerend de polenta toe
  3. Laat 3 min. zachtjes koken terwijl je blijft roeren
  4. Neem de polenta van het vuur en roer er een de geraspte Parmezaanse kaas en een klontje boter door
  5. Kruid met peper en zout
  6.  Schep de polenta in een met vershoudfolie beklede ovenschotel
  7. Laat vervolgens ongeveer 30 minuten opstijven
  8. Snij de champignons in plakjes
  9. Verwarm de olijfolie in een pan
  10. Kleur de champignons aan
  11. Zet het vuur lager en voeg dan de fijngesnipperde look toe
  12. Voeg na twee minuten de wijn en tijmblaadjes toe
  13. Laat op een zacht vuurtje sudderen tot de wijn helemaal verdampt is
  14. Hou de champignons warm en werk ondertussen de polenta af
  15. Neem de polenta voorzichtig uit de ovenschotel en snij in vierkantjes
  16. Bestrijk met een dun laagje olijfolie
  17. Verhit een grillpan en gril de polenta kort aan langs beide kanten
  18. Stel de hapjes samen: smeer op elk polenta toastje ongeveer 1 tl St Môret Mousse® natuur
  19. Werk af met champignons en eventueel een blaadje tijm

Evenals mogelijk het recept te maken met het vlootje St Môret® .

Dit gerecht werd gerealiseerd door foodblogger Amylia aka Cookameal.

A la une