Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Tartiflette met Chaumes, krenten en komijn

Tartiflette met Chaumes, krenten en komijn

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • ganzenvet

    10 g
  • room

    4 eetlepels
  • komijn

    1 theelepel
  • witte wijn

    10 cl
  • krenten

    3 eetlepels
  • rode uien

    1
  • spek

    150 g
  • aardappelen

    1 kg
  • Chaumes®

    300 g

Voorbereiding

Laat de krenten in de witte wijn weken.

Was de aardappelen en kook ze in de schil beetgaar. Giet ze af, laat ze afkoelen en schil ze.

Stoof de gesnipperde ui in het ganzenvet in een grote braadpan op een zacht vuur, voeg de spekblokjes toe en dan de in plakken gesneden aardappelen.

Stel de tartiflette samen in een met boter ingevette schaal. Schik er een laag aardappelschijfjes en spekblokjes in, een laag in reepjes gesneden Chaumes, wat komijn en de krenten. Leg er terug een laag aardappelen op en dan een laag kaas. Eindig met de room.

Zet de tartiflette 30 à 35 minuten in een op 210°C voorverwarmde oven.

Andere recepten die je misschien leuk vindt...

A la une