I Love Cheese

Taart zonder bakvorm met tomaten en raclettekaas Le Rustique, geparfumeerd met oregano

Taart zonder bakvorm met tomaten en raclettekaas Le Rustique, geparfumeerd met oregano

Taart zonder bakvorm met tomaten en raclettekaas Le Rustique, geparfumeerd met oregano een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Le Rustique-raclettekaas 5 sneetjes
  • Bladerdeeg 1
  • Tomaten 300 g
  • Gedroogde oregano 1 eetlepel
  • Fijne mosterd 1 eetlepel
  • Olijfolie
  • Zout & pepper
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Taart zonder bakvorm met tomaten en raclettekaas Le Rustique, geparfumeerd met oregano

1) Warm de oven voor op 210°C (th. 7).
2) Snijd uit het bladerdeeg een cirkel uit van ongeveer 22 cm. Leg deze op een bakplaat op een vel bakpapier. Prik met een vork in het oppervlak en strijk het lichtjes in met olie met behulp van een kwastje. Leg er een ander vel bakpapier en een bakplaat op, zodat de schijf mooi plat blijft tijdens het garen.
3) Zet ongeveer 10 minuten in de oven en zorg dat het deeg mooi gelijkmatig gaart.
4) Snijd de plakjes raclettekaas Le Rustique in twee en de tomaten in dunne plakjes. Neem het deeg uit de oven, strijk het oppervlak in met mosterd, schik de stukjes Le Rustique-raclettekaas er op en zet in de oven tot de kaas gesmolten is.
5) Schik er vervolgens de plakjes tomaat op en bestrooi met oregano. Zet 5 minuten in de oven om de tomaten lichtjes te laten konfijten. Besprenkel de taart met olijfolie zodra je ze uit de oven neemt.