I Love Cheese

Sushis met St Môret en zalm

Sushis met St Môret en zalm

Sushis met St Môret en zalm een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Norivellen (let erop dat op de verpakking 'voor sushi' staat) 4
  • Sushirijst 150 g
  • Verse zalmfilet - eventueel surimi ter vervanging 150 g
  • St Môret léger 100 g
  • Wortel 1
  • Komkommer 0.25
  • Bicky-uitjes
1. Kook de sushirijst gaar zoals aangewezen op de verpakking en laat afkoelen.
2. Snijd de wortel en komkommer in fijne reepjes en de zalm in reepjes van één cm dik ongeveer.
3. Leg je matje om sushi te rollen klaar en leg daarop je norivel.
Smeer het in met een laagje verse St Môret léger en laat aan de bovenste rand een vijftal cm open.
4. Leg rijst over de St Môret léger en druk een beetje aan.
5. Verdeel in lijntjes boven elkaar de komkommer, wortel en zalm.
6. Strooi er wat bicky-uitjes overheen en rol strak op.
7. Maak met je vingers het deel dat je open liet nat en rol helemaal toe.
8. Wikkel de rol in plasticfolie en leg in de koelkast. Herhaal met de rest van de norivellen.
9. Haal de rollen uit de koelkast en snijd in schijfjes.
10. Dresseer op een bord en serveer er wat sojasaus bij. Werk eventueel af met extra bicky-uitjes en/of sesamzaad.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Sushis met St Môret en zalm


Dit recept van Laurence (As cooked by Ginger, ascookedbyginger.be) is een gezonde en snel klaargemaakte maaltijd en een feest voor je smaakpapillen. Maak het zo vaak als je wilt, voor jezelf of voor anderen! Je kan de sushi ook meteen opeten, maar ik vind het handig ze in de koelkast te bewaren totdat ik ze wil opeten. Door ze strak in plastic folie te wikkelen, zijn de sushi's extra stevig als je de rol eruit haalt en in stukken snijdt.

Voorbereiding

  1. Kook de sushirijst gaar zoals aangewezen op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Snijd de wortel en komkommer in fijne reepjes en de zalm in reepjes van één cm dik ongeveer.
  3. Leg je matje om sushi te rollen klaar en leg daarop je norivel.
    Smeer het in met een laagje verse St Môret léger en laat aan de bovenste rand een vijftal cm open.
  4. Leg rijst over de St Môret léger en druk een beetje aan.
  5. Verdeel in lijntjes boven elkaar de komkommer, wortel en zalm.
  6. Strooi er wat bicky-uitjes overheen en rol strak op.
  7. Maak met je vingers het deel dat je open liet nat en rol helemaal toe.
  8. Wikkel de rol in plasticfolie en leg in de koelkast. Herhaal met de rest van de norivellen.
  9. Haal de rollen uit de koelkast en snijd in schijfjes.
  10. Dresseer op een bord en serveer er wat sojasaus bij. Werk eventueel af met extra bicky-uitjes en/of sesamzaad.

Tip : Op de verpakking van de norivellen voor sushi staat een tekening over hoe je alles het beste legt. Als je deze volgt komt alles goed!”