I Love Cheese

St Môret swiss roll

St Môret swiss roll

St Môret swiss roll een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Eieren 3
  • Witte tarwebloem 70 g
  • Bakpoeder 3 g
  • Kristalsuiker 75 g
  • Geroosterde amandelschilfers 35 g
  • Crème :
  • Mascarpone 100 g
  • St Môret® natuur 200 g
  • Poedersuiker 30 g
  • Citroensap 10 g
  • Volle room (40% vet) 100 g
  • Zeste van citroen 0.25 citron
  • Confituur :
  • Blauwe bessen 80 g
  • Kristalsuiker 20 g
  • Water 4 g
1. In een keukenrobot de eitjes volledig opkloppen met de suiker tot een bleke massa (ruban)
2. Meng het bakpoeder en de bloem, zeef en voeg vervolgens bij het eimengsel
3. Laat rustig verder mengen in de robot
4. Leg een bakpapier op een bakplaat en strooi daarop de amandelschilfers
5. Strijk bovenop de amandelschifers 1150g beslag opens
6. Bak af in een oven op 175°C gedurende 15min
7. Haal direct nadat het gebak uit de oven komt, de biscuit uit de warme bakplaat en rol op in een goed uitgewrongen handdoek
8. Laten rusten tot de biscuit helemaal afgekoeld is
9. Klop de room op tot een stevige massa en zet in een potje aan de kant
10. Meng de St Môret, mascarpone en suiker in een keukenrobot met klopper
11. Voeg het citroensap en de zeste toe en meng er vervolgens de opgeklopte room onder
12. Zet de blauwe bessen samen met de suiker en het water op een matig vuur
13. Wanneer de massa begint te koken, met de staafmixer mixen
14. Laat verder inkoken op een laag vuur
15. Laat de confituur afkoelen
16. Rol de biscuit terug open
17. Strijk 450g van de crème op de helft van het biscuit uit en strijk daarover vervolgens 80g confituur
18. Rol de biscuit op
19. Meng bij de overige crème 10g confituur en spuit de crème op de bovenkant van de rol
20. Versier met kleine stukjes meringue, bosbes en braambes
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

St Môret swiss roll

Voorbereiding

  1. In een keukenrobot de eitjes volledig opkloppen met de suiker tot een bleke massa (ruban)
  2. Meng het bakpoeder en de bloem, zeef en voeg vervolgens bij het eimengsel
  3. Laat rustig verder mengen in de robot
  4. Leg een bakpapier op een bakplaat en strooi daarop de amandelschilfers
  5. Strijk bovenop de amandelschifers 1150g beslag opens
  6. Bak af in een oven op 175°C gedurende 15min
  7. Haal direct nadat het gebak uit de oven komt, de biscuit uit de warme bakplaat en rol op in een goed uitgewrongen handdoek
  8. Laten rusten tot de biscuit helemaal afgekoeld is
  9. Klop de room op tot een stevige massa en zet in een potje aan de kant
  10. Meng de St Môret, mascarpone en suiker in een keukenrobot met klopper
  11. Voeg het citroensap en de zeste toe en meng er vervolgens de opgeklopte room onder
  12. Zet de blauwe bessen samen met de suiker en het water op een matig vuur
  13. Wanneer de massa begint te koken, met de staafmixer mixen
  14. Laat verder inkoken op een laag vuur
  15. Laat de confituur afkoelen
  16. Rol de biscuit terug open
  17. Strijk 450g van de crème op de helft van het biscuit uit en strijk daarover vervolgens 80g confituur
  18. Rol de biscuit op
  19. Meng bij de overige crème 10g confituur en spuit de crème op de bovenkant van de rol
  20. Versier met kleine stukjes meringue, bosbes en braambes

Biscuit

Crème

Confituur

Afwerking

Duurtijd: 2u

Een lekker recept van Julie’s House.