Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Spinazie omelet met St MôretMousse Bieslook

Spinazie omelet met St MôretMousse Bieslook

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een aperitief

Ingrediënten

4 personen
  • St Môret® Mousse Bieslook

    140 g
  • Eieren

    2
  • Verse spinazie

    2 handen
  • Filet d'Anvers

    50 g
  • Boter

  • Peper

  • Zout

Voorbereiding

Iedereen is fan van aperitiefhapjes. Zowel de gastheer of gastvrouw als de gasten zelf. Kies voor aperitiefhapjes die je op voorhand kan klaarmaken, zodat je tijd genoeg hebt voor je gasten. Zet de tafel vol met enkele van die lekkernijen, schenk een aperitiefje uit en geniet. Deze spinazie omelet met opgeklopte verse kaas en Filet d’Anvers is daar ideaal voor.

Gezond aperitief hapje
Mijn uitdaging is wel om redelijk gezonde aperitiefhapjes op tafel te zetten. Geen zware bladerdeeghapjes waarna iedereen al genoeg gegeten heeft. Zo vind ik persoonlijk gevulde wraps erg leuk, hiermee kan je oneindig variëren. Maar om het nog wat gezonder te maken heb ik deze keer de wraps vervagen door een omelet met spinazie. Zo hebben we ineens een glutenvrij alternatief voor de wraps.

St Môret Mousse Bieslook
Om deze spinazie omelet te vullen heb ik gekozen voor de bieslookmousse van St Môret. De luchtige textuur van deze opgeklopte verse kaas is ideaal om de nodige fraicheur in het hapje te brengen. Verder vullen we de omelet op met verse spinazie en fijne plakjes Filet d’Anvers.

Doen (voor 2-4 pers.):

1) Klop de eieren los, kruid met peper en zout
2) Snij de spinazie in fijne reepjes
3) Meng de fijngesneden spinazie onder de eitjes
4) Maak hiervan een zo dun mogelijke omelet
5) Laat de omelet volledig afkoelen
6) Besmeer de afgekoelde omelet met een laagje opgeklopte verse kaas
7) Beleg de opgeklopte verse kaas met enkele blaadjes spinazie. Leg hierop de plakjes Filet d’Anvers
8) Rol de omelet voorzichtig op, wikkel deze in in plasticfolie
9) Bewaar de omelet tot je gasten er zijn in de koelkast
10) Snij de spinazie omelet met opgeklopte verse kaas in plakjes
11) Geniet!

Dit recept werd gerealiseerd door Kris Herrijgers:
https://www.kriskookt.be/spinazie-omelet-opgeklopte-verse-kaas/

A la une