Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Soufflé met Maroilles Fauquet

Soufflé met Maroilles Fauquet

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • bloem

    50 gr
  • boter

    70 gr
  • Maroilles Fauquet®

    150 gr
  • eieren

    3
  • melk

    25 cl
  • zout

  • peper

  • muskaatnoot

    1 snufje

Voorbereiding

Vet een soufflévorm rijkelijk in met boter, zet die in de koelkast terwijl je dit recept bereidt zodat de boter hard kan worden.
Verwarm de oven voor op 200? (th. 6/7). Smelt de boter in een steelpan op een matig vuur, voeg de bloem toe en meng met een houten lepel. Voeg geleidelijk de melk toe, zonder klontertjes te vormen. Neem de pan van het vuur en laat deze bechamel afkoelen, roer af en toe zodat er geen vel op de saus wordt gevormd.
Verwijder de korst van de maroilles gedeeltelijk (laat gerust een beetje korst zitten, dat geeft nog meer karakter aan dit recept) en snij die in blokjes. Voeg de kaas bij de bechamel. Meng.
Splits de eieren, voeg de eierdooiers een voor een bij de saus. Kruid met peper en muskaatnoot. Klop de eiwitten tot sneeuw met een snuifje zout en meng ze voorzichtig onder de vorige bereiding.
Giet de bereiding in de soufflévorm en zet die onmiddellijk 20 minuten in de oven. Dien de soufflé op zodra hij uit de oven komt.

Andere recepten die je misschien leuk vindt...

A la une