Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Snijbietentaart met Grana Padano Riserva Giovanni Ferrari

Snijbietentaart met Grana Padano Riserva Giovanni Ferrari

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • snijbiet

    1 kg
  • ui

    1
  • olijfolie

  • zout

  • peper

  • eieren

    2
  • basilicum

    2 eetlepel
  • verse room

    4 eetlepels
  • bloem

    1 eetlepels
  • Grana Padano Riserva Giovanni Ferrari®

    200 gr
  • blokjes ham

    75 gr
  • kipfilets

    160 gr
  • tomaat

    1
  • deegblad

    1

Voorbereiding

  • Snij het wit en het groen van de snijbieten in stukjes.
  • Stoof het wit samen met de ui 10 minuten in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg het groen toe, kruid met zout en peper en laat nog 10 minuten stoven.

    Laat goed uitlekken. Klop de eieren samen met de room los in een kom, voeg de gezeefde bloem toe, 40g Grana Padano Riserva Giovanni Ferrari, het basilicum, de ham en de in stukjes gesneden kipfilet.

  • Voeg 50g geraspte kaas Grana Padano Riserva Giovanni Ferrari toe en zet aan de kant. Snij de rest van de kaas in blokjes en voeg die bij het mengsel. Meng alles goed. Voeg de lauwe snijbiet toe.
  • Beleg de vorm met het deeg en giet daar de vulling in. Snij de tomaat in 10 dunne plakjes. Verdeel die over de taart, kruid met peper en bestrooi met de geraspte kaas Grana Padano Riserva Giovanni Ferrari. Bak 45 tot 50 minuten op 200°C.

A la une