I Love Cheese

Samosa’s met appel, geitenkaas en ui

Samosa’s met appel, geitenkaas en ui

Samosa’s met appel, geitenkaas en ui een aperitief Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
  • Vellen filodeeg 8
  • Appels om te bakken 3
  • Witte ui 1
  • Olie 15 g
  • Vloeibare honing 5 g
  • Sesamzaad 15 g
1. Pel en snipper de ui. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in kleine blokjes.
2. Bak alles 10 minuten in een koekenpan met olie. Schep in een kom en doe er de geitenkaas van Chavroux Piramide Natuur bij. Vermeng.
3. Snij de vellen filodeeg in twee. Vouw elke helft in de lengte om.
4. Schep een beetje vulling op het uiteinde van het vel en vouw een paar keer om tot je een driehoekje hebt. Doe dit voor elke samosa.
5. Leg de 16 samosa's op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten op 190 °C.
6. Neem de samosa's uit de oven, bestrijk met honing en bestrooi met sesamzaadjes.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 990,7 Energie (kcal) 237,0 Vetten (g) 5,2 Verzadigde vetzuren (g) 2,0 Koolhydraten (g) 43,8 Suikers (g) 29,3 Eiwitten (g) 3,4 Voedingsvezels (g) 5,3 Zout (g) 0,3

Samosa’s met appel, geitenkaas en ui

Voorbereiding

  1. Pel en snipper de ui. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in kleine blokjes.
  2. Bak alles 10 minuten in een koekenpan met olie. Schep in een kom en doe er de geitenkaas van Chavroux Piramide Natuur bij. Vermeng.
  3. Snij de vellen filodeeg in twee. Vouw elke helft in de lengte om.
  4. Schep een beetje vulling op het uiteinde van het vel en vouw een paar keer om tot je een driehoekje hebt. Doe dit voor elke samosa.
  5. Leg de 16 samosa's op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten op 190 °C.
  6. Neem de samosa's uit de oven, bestrijk met honing en bestrooi met sesamzaadjes.

Apports nutritionnels

Valeurs nutritionnelles Pour 100g Par portion de 220,3g
Energie 990,7 2181,9
Energie 237,0 522,0
Vetten 5,2 11,5
Verzadigde vetzuren 2,0 4,4
Koolhydraten 43,8 96,4
Suikers 29,3 64,5
Eiwitten 3,4 7,6
Voedingsvezels 5,3 11,8
Zout 0,3 0,6