Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Salade met geroosterde pompoen, studentenhaver en Chaumes, vinaigrette met ahornsiroop

Salade met geroosterde pompoen, studentenhaver en Chaumes, vinaigrette met ahornsiroop

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Blok Chaumes®

    200 g
  • handvol veldsla

    4
  • studentenhaver met rozijnen

    8 eetlepels
  • specerijenmix voor speculaas of vierkruidenpoeder

    0.5 koffielepel
  • vruchtvlees van pompoen (nettogewicht, geschild)

    400 g
  • ciderazijn

    2 eetlepels
  • ahornsiroop

    2 eetlepels
  • peper & zout

Voedingswaarden voor 100 g

  • Energie
    818 kJ
  • Energie
    196 kcal
  • Vetten
    15.6 g
  • waarvan verzadigde vetzuren
    5.2 g
  • Koolhydraten
    7.7 g
  • waarvan suikers
    6.9 g
  • Vezels
    1.2 g
  • Eiwitten
    5.7 g
  • Zout
    0.47 g

Deze mooie salade, opgediend met bruin, volkoren- of notenbrood, is een gezonde maaltijd en een bron van vitamine A (de pompoen bevat voorlopers van deze vitamine) en goede vetzuren: de noten van de mendiants bevatten omega 3 en olijfolie bevat enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Chaumes bevat dan weer vitamine A en D, calcium en eiwitten.

Voorbereiding

1) Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2) Snij de pompoen in blokjes en meng ze goed met de specerijen en 1 eetlepel olie. Leg ze in een enkele laag op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze 15 à 20 min in de oven roosteren. Ze moeten zacht zijn, maar mogen niet uiteenvallen.
3) Meng intussen de azijn en de ahornsiroop met de garde. Voeg peper, zout en dan 5 eetlepels olie toe. Klop opnieuw.
4) Snij de Chaumes in kleine blokjes en hak de noten van de studentenhaver grof. Verdeel alles met de veldsla over de borden. Voeg de pompoen toe en overgiet met een beetje vinaigrette.
5) Dien meteen op met de vinaigrette apart erbij. Serveer met knapperig brood.

Andere recepten die je misschien leuk vindt...

A la une