Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Risotto met spek, ui en Chaumes<sup>®</sup>

Risotto met spek, ui en Chaumes®

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Chaumes®

    80 g
  • Spekjes

    50 g
  • champignons

    250 g
  • Enkele kervelpluksels

  • Boter

    15 g
  • Groentebouillon

    1 l
  • Klein glas witte wijn

    1
  • Olijfolie

    3 el
  • Sjalotten

    2
  • Risottorijst

    200 g
  • Zout, peper

Voorbereiding

  1. Versnipper de sjalotten. Snijd de Chaumes® in blokjes. Reinig de champignons en snijd de grootste in 2 of 4. De kleintjes mogen op hun geheel blijven.
  2. Bak de sjalotten, het spek en de champignons kort aan in een weinig olijfolie. Zet het vuur lager en voeg de rijst toe. Bak kort tot alles glazig is en blus met de witte wijn. Laat de wijn volledig verdampen.
  3. Voeg, pollepel per pollepel, de warme bouillon toe. Meng en wacht tot de bouillon volledig is opgenomen voor je de volgende lepel toevoegt. Doe zo verder tot de rijst zacht is. Dit duurt ca. 20 min afhankelijk van je soort risottorijst. Je zal waarschijnlijk niet alle bouillon nodig hebben.
  4. Meng nu de boter en de Chaumes® onder de rijst en meng tot alles gesmolten is. Kruid naar smaak met peper en een weinig zout (het spek en de kaas zijn al zout). Werk af met de kervelpluksels en serveer warm.

A la une