I Love Cheese

Risotto met spek, ui en Chaumes

Risotto met spek, ui en Chaumes

Risotto met spek, ui en Chaumes een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Chaumes 80 g
  • Spekjes 50 g
  • champignons 250 g
  • Enkele kervelpluksels
  • Boter 15 g
  • Groentebouillon 1 l
  • Klein glas witte wijn 1
  • Olijfolie 3 el
  • Sjalotten 2
  • Risottorijst 200 g
  • Zout, peper
1. Versnipper de sjalotten. Snijd de Chaumes in blokjes. Reinig de champignons en snijd de grootste in 2 of 4. De kleintjes mogen op hun geheel blijven.
2. Bak de sjalotten, het spek en de champignons kort aan in een weinig olijfolie. Zet het vuur lager en voeg de rijst toe. Bak kort tot alles glazig is en blus met de witte wijn. Laat de wijn volledig verdampen.
3. Voeg, pollepel per pollepel, de warme bouillon toe. Meng en wacht tot de bouillon volledig is opgenomen voor je de volgende lepel toevoegt. Doe zo verder tot de rijst zacht is. Dit duurt ca. 20 min afhankelijk van je soort risottorijst. Je zal waarschijnlijk niet alle bouillon nodig hebben.
4. Meng nu de boter en de Chaumes onder de rijst en meng tot alles gesmolten is. Kruid naar smaak met peper en een weinig zout (het spek en de kaas zijn al zout). Werk af met de kervelpluksels en serveer warm.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Risotto met spek, ui en Chaumes

Voorbereiding

  1. Versnipper de sjalotten. Snijd de Chaumes in blokjes. Reinig de champignons en snijd de grootste in 2 of 4. De kleintjes mogen op hun geheel blijven.
  2. Bak de sjalotten, het spek en de champignons kort aan in een weinig olijfolie. Zet het vuur lager en voeg de rijst toe. Bak kort tot alles glazig is en blus met de witte wijn. Laat de wijn volledig verdampen.
  3. Voeg, pollepel per pollepel, de warme bouillon toe. Meng en wacht tot de bouillon volledig is opgenomen voor je de volgende lepel toevoegt. Doe zo verder tot de rijst zacht is. Dit duurt ca. 20 min afhankelijk van je soort risottorijst. Je zal waarschijnlijk niet alle bouillon nodig hebben.
  4. Meng nu de boter en de Chaumes onder de rijst en meng tot alles gesmolten is. Kruid naar smaak met peper en een weinig zout (het spek en de kaas zijn al zout). Werk af met de kervelpluksels en serveer warm.