I Love Cheese

Risotto met aspergepunten en Grana Padano Giovanni Ferrari

Risotto met aspergepunten en Grana Padano Giovanni Ferrari

Risotto met aspergepunten en Grana Padano Giovanni Ferrari een bijgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Geraspte Grana Padano Giovanni Ferrari® doosje(s)
  • groene asperges bussel(s)
  • arboriorijst gram
  • gerookte spekreepjes gram
  • ui(en) 1
  • witte wijn cl
  • warme bouillon (water + 1 blokje) cl
  • boter gram
  • olijfolie
  • peper en zout
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Risotto met aspergepunten en Grana Padano Giovanni Ferrari

Verwarm de olie en de helft van de boter in een stoofpot op zacht vuur en bak er de fijngehakte ui en de spekreepjes 5 min in aan.

Verwijder het harde, onderste gedeelte van de asperges (het is niet nodig om ze te schillen) en snij de rest in kleine stukken. Doe deze (behalve de aspergepunten) bij in de stoofpot, evenals de rijst. Roer 2 min, giet er de wijn bij. Voeg van zodra de wijn is opgeslorpt, een pollepel van de warm gehouden bouillon toe en doe dit telkens wanneer de bouillon volledig door de rijst is opgeslorpt.  Reken 20 min kooktijd.

Kook ondertussen de aspergepunten in 4 min gaar in kokend water.

Neem de risotto van het vuur, voeg de rest van de boter toe en de helft van de grana padano. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.