I Love Cheese

Raclette party herbekeken: Maki’s van prei met rauwe ham en raclettekaas

Raclette party herbekeken: Maki’s van prei met rauwe ham en raclettekaas

Raclette party herbekeken: Maki’s van prei met rauwe ham en raclettekaas Ingrediënten
  • Prei 2 nogal dikke stengels
  • Rauwe ham 4 dunne plakjes
  • Raclettekaas van Le Rustique 6 sneetjes
  • Kervel ½ bosje
  • Zout en peper
1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Snij de wortels en de groene uiteinden van de prei (laat er wel een beetje groen aan zitten) en snij ze in de lengte doormidden. Maak de blaadjes los en kook ze ongeveer 5 minuten in het water. Ze moeten zacht zijn, maar mogen niet uiteenvallen. Giet ze af en dep ze droog met een schone doek.
2. Snij de plakken rauwe ham in repen van dezelfde breedte als de preibladeren. Leg 3 of 4 preibladeren op elkaar, met telkens een reepje rauwe ham ertussen, en rol op tot een maki. Herhaal dit tot je 24 maki's hebt.
3. Leg op elk bord 4 maki's. Laat de raclettekaas volledig smelten in het toestel en giet over de maki's.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Raclette party herbekeken: Maki’s van prei met rauwe ham en raclettekaas

Voorbereiding

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Snij de wortels en de groene uiteinden van de prei (laat er wel een beetje groen aan zitten) en snij ze in de lengte doormidden. Maak de blaadjes los en kook ze ongeveer 5 minuten in het water. Ze moeten zacht zijn, maar mogen niet uiteenvallen. Giet ze af en dep ze droog met een schone doek.
  2. Snij de plakken rauwe ham in repen van dezelfde breedte als de preibladeren. Leg 3 of 4 preibladeren op elkaar, met telkens een reepje rauwe ham ertussen, en rol op tot een maki. Herhaal dit tot je 24 maki's hebt.
  3. Leg op elk bord 4 maki's. Laat de raclettekaas volledig smelten in het toestel en giet over de maki's.

Met zoveel kleuren en smaken wordt een Raclette Party nooit saai!