Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Raclette Le Rustique met zoete aardappelen en tijm

Raclette Le Rustique met zoete aardappelen en tijm

Met dit recept geef je je winterse raclette een originele, moderne touch.

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Middelgrote zoete aardappelen

    6
  • Eetlepels olijfolie

    6
  • Verse tijm

  • Peper & zout

  • Raclettekaas van Le Rustique

    1 kg
  • Charcuterie : prosciutto, bacon, coppa, chorizo, gekookte ham...

  • Augurkjes

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Was de zoete aardappelen, dep ze droog en snij ze in de lengte in twee.
  3. Leg ze op een vel bakpapier op de bakplaat, maak met de punt van een mes ruiten in het vruchtvlees, breng op smaak met peper, zout en verse tijm en besprenkel met olijfolie.
  4. Schuif voor 45 minuten in de oven. Controleer met een mes of ze gaar zijn. Als je het er vlot in kunt steken, zijn ze klaar.
  5. Maak je raclette klaar zoals je dat altijd doet, maar geef er de zoete aardappelen bij in plaats van gewone.

A la une