Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Raclette de Chavroux en appelsalade met bosbessen en pecannoten

Raclette de Chavroux en appelsalade met bosbessen en pecannoten

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Raclette van Chavroux

  • Chavroux sneetjes

    750 g
  • Aardappelen en/ of zoete aardappelen

    1 kg
  • Vleeswaren naar keuze: coppa, Bayonne-ham, rosette de Lyon, bresaola, enz.

    400 g
  • Verse tijm

  • Pepper

  • Appel, bosbessen en pecannoten salade

  • Kleine appels (biologisch, indien mogelijk)

    4
  • Bosbessen

    100 g
  • Trossen waterkers

    2
  • Pecannoten

    50 g
  • Citroen (indien mogelijk biologisch)

    1
  • Authentieke mosterd

    1 el
  • Vloeibare honing

    2 eetlepels
  • Olijfolie

    6 eetlepels
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Kook of stoom de aardappelen en/of zoete aardappelen in hun schil. Snijd de plakjes Chavroux in 3 of 4, afhankelijk van de grootte van de kleine pannen van uw raclettemachine.
  2. Salade: Hak de pecannoten grof en rooster ze in een pan. Haal de stengels uit de waterkers (je kunt ze aan een soep toevoegen), was ze en wring ze uit.
  3. Voeg 4 eetlepels citroensap toe aan de slakom. Voeg honing, peper en zout toe; meng het geheel tot de honing goed is opgelost. Meng de mosterd en de olijfolie erdoor.
  4. Snijd de appels in zeer dunne plakjes met behulp van een mandoline. Voeg vinaigrette toe en voeg dan de waterkers, bosbessen en walnoten toe. Rasp er een beetje citroenschil over en serveer bij de raclettekaas die met de vleeswaren en de aardappelen wordt aangeboden.
  5. Voeg een beetje tijm en/of peper toe aan de gesmolten Chavroux voor nog meer smaak.

Tip: Aarzel niet om enkele andere ingrediënten toe te voegen, zoals: gekonfijte tomaten, gegrilde artisjokken en paprika’s gegrild in olie, olijven, kappertjes, gerookte zalm, etc…

A la une