Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Quiche niçoise met Chavroux® Bieslook

Quiche niçoise met Chavroux® Bieslook

Voedselbereiding :
max. 30 tot 60 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Een piramide Chavroux® Bieslook

    1
  • Kruimeldeeg

    1 rol
  • Tonijn in olijfolie (nettogewicht, uitgelekt):

    150 g
  • Tomaten

    3
  • Ontpitte groene en zwarte olijven in ringetjes

    60 g
  • Lente-uitjes

    3
  • Eiren

    3
  • Melk

    10 centiliter
  • Zout

Voorbereiding

  • Ontpit de tomaten, snij ze in stukjes, bestrooi met zout en laat 30 minuten uitzweten in een vergiet.
  • Verwarm de oven voor op gasstand 6 of -180 °C.
  • Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg.
  • Dep de tomaten voorzichtig af met keukenpapier. Doe er de licht verkruimelde tonijn, de fijngehakte lente-uitjes (wit + 2/3 van het groen) en de olijvenringetjes bij. Vermeng en schep op de taartbodem.
  • Roer de Chavroux® onder de eieren en de melk. Giet over de vorige mix en schuif in de oven. Laat 30 min bakken.
  • Dien warm op, met een slaatje, als voor- of hoofdgerecht.

A la une