Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Quiche met Chavroux en spekblokjes

Quiche met Chavroux en spekblokjes

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Piramide Chavroux®

    1
  • kruimeldeeg

    1
  • spekblokjes

    300 gr
  • eieren

    3
  • melk

    15 cl
  • boter

    20 gr
  • zout

  • poivre du moulin

Voorbereiding

Bak de spekblokjes 3 minuten op een hoog vuur in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Zet het vuur uit en laat ze afkoelen.

Verwarm de oven voor op 190? (th. 6/7). Prak de Chavroux met een vork en meng er de melk onder. Klop de eieren eventjes los met een vork en voeg ze bij de Chavroux. Kruid met peper (geen zout, de spekblokjes zijn al zout). Klop de eieren niet op, anders rijst je quiche tijdens het bakken.

Vet een taartvorm met een diameter van ongeveer 28 cm in en bekleed die met het kruimeldeeg. Doorprik de bodem van het deeg met een vork en verdeel er de gebakken spekblokjes over. Giet daar de bereiding met Chavroux op.

Zet de vorm op een rooster en bak 40 minuten. Laat de taart enkele minuten afkoelen alvorens hem te serveren.

A la une