I Love Cheese

Puntzakje van filodeeg met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden

Puntzakje van filodeeg met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden

Puntzakje van filodeeg met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden 1 vlootje
  • Vellen filodeeg 3
  • Gesmolten boter 15 g
  • Venkel 0,25
  • Komkommer 0,25
  • Pijnboompitten 1 theelepel
  • Citroen 0,5
  • Peper 1 draai aan de molen
1. Snij de vellen filodeeg in 4. Snij elk driehoekje nog eens door om driehoekjes met een hoogte van 7 cm te krijgen.
2. Bestrijk met boter en rol op tot een puntzakje. Steek er aluminiumfolie in om ze mooi in vorm te houden.
3. Leg de puntzakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. De naad ligt naar onder.
4. Schuif ze voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
5. Snij de venkel en komkommer ondertussen in heel kleine blokjes. Vermeng, doe er de pijnboompitten bij en breng op smaak met peper en een straaltje citroensap.
6. Vul de puntzakjes vlak voor het serveren met de groenten en leg er tot slot een Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Puntzakje van filodeeg met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden


In België eten ze puntzakken met frietjes … En vandaag eten we puntzakjes van filodeeg! Deze verfrissende hoorntjes met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden zullen indruk maken op vrienden en familie!

Voorbereiding

  1. Snij de vellen filodeeg in 4. Snij elk driehoekje nog eens door om driehoekjes met een hoogte van 7 cm te krijgen.
  2. Bestrijk met boter en rol op tot een puntzakje. Steek er aluminiumfolie in om ze mooi in vorm te houden.
  3. Leg de puntzakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. De naad ligt naar onder.
  4. Schuif ze voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
  5. Snij de venkel en komkommer ondertussen in heel kleine blokjes. Vermeng, doe er de pijnboompitten bij en breng op smaak met peper en een straaltje citroensap.
  6. Vul de puntzakjes vlak voor het serveren met de groenten en leg er tot slot een Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden op.