Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Pavé à la Leffe wafeltjes met vijgenchutney

Pavé à la Leffe wafeltjes met vijgenchutney

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een snack

Ingrediënten

4 personen
  • Benodigheden voor de wafeltjes:

  • Pavé® à la Leffe Bruin

  • Bladerdeeg in vierkante vorm

  • Benodigheden voor de chutney:

  • Bruine Leffe

    1.5 dl
  • Gedrooge vijgen

    100 gr
  • Rode uien

    2
  • Kruidnagels

    2
  • Laurier

    1 blaadje
  • Lichtbruine suiker

    2 eetlepels
  • Truffelazijn

    1 eetlepel
  • Boter

  • Peper en zout

Voorbereiding

1. Smelt 1 eetlepel boter in een pan en bak de fijngesnipperde uein   => uien glazig, kruid met peper en zout, voeg de suiker toe.
2. Laat de suiker smelten en voeg dan de vijgen en het vocht toe, samen met de kruidnagels en laurier.
3. Laat op een zacht vuurtje pruttelen tot het vocht verdwenen is en er zich een gelei gevormd heeft.
4. Leg op het bladerdeegvierkantje een reepje Pavé à La Leffe kaas en strijk in met de chutney. Draai het op en strijk de rand goed in met losgeklopt eigeel en druk goed aan.
5. Bak in een heet wafelijzer tot ze goudbruin zijn.

Recept van Miriam Depreitere, werkneemster bij de kaasmakerij Passendale.

A la une