Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Pavé<sup>®</sup> à la Leffe krokante kaashapjes

Pavé® à la Leffe krokante kaashapjes

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een aperitief

Ingrediënten

4 personen
  • Pavé à la Leffe, in vierkante blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm

    200 g
  • Tarwebloem

    30 g
  • Italiaanse kruidenmix

    2 el
  • Paneermeel

    60 g
  • Ei

    1
  • Melk

    1 el

Voedingswaarden voor 100 g

  • Energie
    1240 kJ
  • Energie
    296 kcal
  • Vetten
    16.3 g
  • waarvan verzadigde vetzuren
    5.8 g
  • Koolhydraten
    18.3 g
  • waarvan suikers
    1.1 g
  • Vezels
    0.8 g
  • Eiwitten
    18.6 g
  • Zout
    0.53 g

Abdijkazen zoals de Pavé met Leffe bevatten minder zout dan andere harde of halfharde kazen. Dit is interessant om de zoutinname binnen de perken te houden. Bak de kaas op bakpapier in de oven zodat je geen vetten hoeft toe te voegen, wat wel nodig is als je het in de pan zou bakken.

Voorbereiding

  1. Meng het paneermeel met de Italiaanse kruiden en met wat peper en zout goed tot een egaal mengsel in een kommetje.
  2. Klop in een tweede kommetje het ei los met de melk.
  3. Doe de bloem in een derde kommetje.
  4. Rol de blokjes Pavé à la Leffe in de bloem, doop ze daarna onder in het eimengsel en vervolgens in het paneermeel. Druk goed aan.
  5. Herhaal deze stappen nog één keer.
  6. Leg de blokjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en leg voor minimaal 1 uur in de diepvriezer.

Bak je ze in de oven? Verwarm dan de oven voor op 200°C. Bak de kaasblokjes in de oven tot ze goudbruin zijn zo’n 10-15 minuten (afhankelijk van je oven). Draai ze halverwege even om.

Bak je ze liever in de pan? Zet dan een pot met dubbele bodem op het vuur en giet een neutrale olie in de pan (ongeveer 2 cm hoog). Laat even opwarmen en bak de kaashapjes rondom bruin in 3-4 minuten.

Dit gerecht werd gerealiseerd door foodblogger Koker Ellen.

A la une