I Love Cheese

Pasta met Caprice des Dieux, broccoli en champignons

Pasta met Caprice des Dieux, broccoli en champignons

Pasta met Caprice des Dieux, broccoli en champignons een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 1
  • Pasta naar keuze 400 g
  • Ui, fijngesnipperd 1
  • Broccoli 1
  • Champignons, in schijfjes gesneden 500 g
  • Boter
  • Room 250 ml
  • Poederbouillon (groenten) 1 koffielepel
  • Zwarte peper
  • Tijmblaadjes
1. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
2. Breng water aan de kook en kook de broccoli gaar (ongeveer 10 minuten). Giet af en laat goed uitlekken.
3. Verhit een klont boter in een braadpan en stoof de uisnippers glazig. Doe er de schijfjes champignons bij en bak nog een 10-tal minuten op een zacht vuurtje.
4. Giet de room bij de gebakken champignons en kruid met een lepel poederbouillon en flink wat peper. Laat de champignonroomsaus wat indikken op een zacht vuurtje.
5. Schep de pasta en broccoli in een grote mengkom en overgiet met de champignonroomsaus. Meng goed. Verdeel de pasta over 4 diepe borden.
6. Leg op elk bord 3 sneetjes Caprice des Dieux. Kruid de kaas eventueel met extra peper en tijm.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 590 Energie (kcal) 141 Vetten (g) 7.5 Verzadigde vetzuren (g) 4.7 Koolhydraten (g) 13 Suikers (g) 1.2 Voedingsvezels (g) 1.2 Eiwitten (g) 4.6 Zout (g) 0.26

Pasta met Caprice des Dieux, broccoli en champignons


Voedingsscore: C

Commentaar: Dit recept is perfect om een vegetarische hoofdschotel te maken en de wekelijkse consumptie van vlees te beperken. Je kan de voedingsscore nog verbeteren door te kiezen voor vetarme room. Zo verlaagt de hoeveelheid verzadigde vetzuren. Je kan ook meer groenten toevoegen of kiezen voor volkoren- of havermoutpasta.

Voorbereiding

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  2. Breng water aan de kook en kook de broccoli gaar (ongeveer 10 minuten). Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Verhit een klont boter in een braadpan en stoof de uisnippers glazig. Doe er de schijfjes champignons bij en bak nog een 10-tal minuten op een zacht vuurtje.
  4. Giet de room bij de gebakken champignons en kruid met een lepel poederbouillon en flink wat peper. Laat de champignonroomsaus wat indikken op een zacht vuurtje.
  5. Schep de pasta en broccoli in een grote mengkom en overgiet met de champignonroomsaus. Meng goed. Verdeel de pasta over 4 diepe borden.
  6. Leg op elk bord 3 sneetjes Caprice des Dieux. Kruid de kaas eventueel met extra peper en tijm.

Serveer meteen.

Voedingsinname voor 100 g

590 kJ
141 kcal
7.5 g
4.7 g
13 g
1.2 g
1.2 g
4.6 g
0.26 g