Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Pasta met Caprice des Dieux<sup>®</sup>, broccoli en champignons

Pasta met Caprice des Dieux®, broccoli en champignons

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Caprice des Dieux®

    1
  • Pasta naar keuze

    400 g
  • Ui, fijngesnipperd

    1
  • Broccoli

    1
  • Champignons, in schijfjes gesneden

    500 g
  • Boter

  • Room

    250 ml
  • Poederbouillon (groenten)

    1 koffielepel
  • Zwarte peper

  • Tijmblaadjes

Voedingswaarden voor 100 g

  • Energie
    590 kJ
  • Energie
    141 kcal
  • Vetten
    7.5 g
  • waarvan verzadigde vetzuren
    4.7 g
  • Koolhydraten
    13 g
  • waarvan suikers
    1.2 g
  • Vezels
    1.2 g
  • Eiwitten
    4.6 g
  • Zout
    0.26 g

Voedingsscore: C

Commentaar: Dit recept is perfect om een vegetarische hoofdschotel te maken en de wekelijkse consumptie van vlees te beperken. Je kan de voedingsscore nog verbeteren door te kiezen voor vetarme room. Zo verlaagt de hoeveelheid verzadigde vetzuren. Je kan ook meer groenten toevoegen of kiezen voor volkoren- of havermoutpasta.

Voorbereiding

1) Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.

2) Breng water aan de kook en kook de broccoli gaar (ongeveer 10 minuten). Giet af en laat goed uitlekken.

3) Verhit een klont boter in een braadpan en stoof de uisnippers glazig. Doe er de schijfjes champignons bij en bak nog een 10-tal minuten op een zacht vuurtje.

4) Giet de room bij de gebakken champignons en kruid met een lepel poederbouillon en flink wat peper. Laat de champignonroomsaus wat indikken op een zacht vuurtje.

5) Schep de pasta en broccoli in een grote mengkom en overgiet met de champignonroomsaus. Meng goed. Verdeel de pasta over 4 diepe borden.

6) Leg op elk bord 3 sneetjes Caprice des Dieux®. Kruid de kaas eventueel met extra peper en tijm.

Serveer meteen.

Andere recepten die je misschien leuk vindt...

A la une