Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Overheerlijke aardappelen met Saint Albray

Overheerlijke aardappelen met Saint Albray

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Saint Albray®

    1
  • bintjes

    8
  • spekblokjes

    200 gr
  • bieslook

    1 eetlepel
  • pepermolen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6). Was de aardappelen gronding onder stromend water zonder ze te schillen en dep ze dan droog. Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met tijm. Zet 1 uur in de oven.
Blancheer de spekblokjes 2 minuten in kokend water en giet ze af. Meng ze met de verse room en de bieslook. Kruid met peper (maar geen zout, de spekblokjes zijn al zout genoeg!).
Haal de aardappelen uit de oven, maar laat die aanstaan. Snij een aardappel in de lengte door en hol die voorzichtig uit met een lepeltje. Vul de holte met de romige spekblokjes en leg dan een plakje Saint Albray op elke aardappel. Zet nog eens 3 minuten in de oven: de kaas moet mooi over de aardappelen smelten.
Haal uit de oven en dien onmiddellijk op, bijvoorbeeld met een aangemaakte krulsalade.

Andere recepten die je misschien leuk vindt...

A la une