Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Ovenschaaltjes met sint- jakobsvruchten, Boursault en een snuifje kerrie

Ovenschaaltjes met sint- jakobsvruchten, Boursault en een snuifje kerrie

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Boursault®

    1
  • sint-jakobsvruchten

    8
  • preiwitten

    3
  • boter

    90 gr
  • kerriepoeder

    1 theelepel
  • zout

  • peper

Voorbereiding

Maak de preiwitten grondig schoon en hak ze fijn. Smelt 60 g boter in een sauteerpan, voeg de prei toe en stoof die 5 minuten op een matig vuur. Kruid met peper en zout, zet het vuur op de laagste stand en laat 20 minuten tot moes koken.

Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6). Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout. Smelt de resterende boter in een pan op een hoog vuur en bak de sint-jakobsvruchten 1 minuut aan elke kant. Zet het vuur uit.

Verdeel de gestoofde prei over 4 individuele ovenschaaltjes, leg in elk schaaltje 2 sint-jakobsvruchten en zet 3 minuten in de oven. Snij intussen de Boursault in dunne plakjes.

Leg de plakjes Boursault op de schaaltjes zodra die uit de oven komen, bestrooi met een vleugje kerrie en serveer onmiddellijk.

A la une