Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Muffins met ham, prei en Passendale®

Muffins met ham, prei en Passendale®

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een snack

Ingrediënten

4 personen
  • Geraspte Passendale® kaas (Passendale blok zelf geraspt)

    50 g
  • Ei

    1
  • Paprikapoeder

    1.5 theelepel
  • Zelfrijzende bloem

    125 g
  • Melk

    150 ml
  • Gerookte/gekookte hamreepjes

    150 g
  • Prei in kleine stukjes :

    0.5

Voedingswaarden voor 100 g

  • Energie
    662 kJ
  • Energie
    158 kcal
  • Vetten
    5.1 g
  • waarvan verzadigde vetzuren
    2.9 g
  • Koolhydraten
    17.1 g
  • waarvan suikers
    2.8 g
  • Vezels
    0.9 g
  • Eiwitten
    10.3 g
  • Zout
    0.95 g

Voorzie 3 muffins van 50 gram per persoon. Een muffin bevat 80 kcal, minder dan 3 g vet en geen toegevoegde suiker. Ze zijn perfect als zoute snacks.

Voorbereiding

1) Verwarm de oven voor (180°).

2) Meng in een kom de bloem, de geraspte Passendale kaas  en de paprikapoeder door elkaar.

3) Voeg het ei, de prei, de hamreepjes en de melk ook toe.

4) Meng het tot een mooi mengsel.

5) Vet een muffinvorm in met bakboter (of olie) en vul de vormpjes (ongeveer 3/4 vol).

6) Tenslotte 25 minuutjes in de oven en klaar zijn de hartige muffins. Zeer lekker warm, lauw of koud !

Dit gerecht werd gerealiseerd door foodblogger Nathalie van Unicorns & Fairytales.

A la une